04Jan

Mobilă la comandă din MDF sau furnir? Diferențe și avantaje

Comentarii

Materialul este unul din elementele primordiale ale mobilei la comandă, capabil să ne ofere funcționalitate, design unic și durabilitate în timp. Odată cu modernizarea mobilei la comandă au apărut și diverse materiale pentru producerea acesteia, din diferite categorii de preț și cu specificații diverse. Printre cele mai comune opțiuni putem enumera mobila furniruită sau din MDF.

Ambele materiale pot aduce un șir de avantaje, dacă apelați la un producător de încredere, care lucrează cu distribuitori europeni de materie primă, precum ValdiMobila. Mobila din MDF are un preț mult mai accesibil, dar și o varietate bogată de nuanțe și texturi. La rândul său, optând pentru mobilă de bucătărie din furnir, aveți parte de aspectul inedit al fibrelor lemnoase și o calitate fără compromis. Mai multe detalii despre fiecare material vă dezvăluim în continuare.

Mobilier din MDF: cel mai bun raport preț-calitate

Fără îndoială, MDF-ul este unul din cele mai populare materiale în rândul clienților ValdiMobila, care își doresc un proiect de mobilier simplu și elegant în același timp. Deja știți, că acesta este un material ecologic ce are la bază tot lemnul natural, dar sub formă de așchii cu densitate înaltă, amestecate cu rășini. În general, deosebim câteva varietăți: mobilier la comandă din MDF vopsit și melaminat, ambele potrivite pentru orice tip de încăpere: bucătărie, dormitor și chiar baie.

Principalul avantaj pentru mobila de bucătărie la comandă din MDF este structura densă, care permite prelucrarea complexă a plăcilor. De asemenea, MDF-ul se poate lăuda cu un nivel înalt de rezistența la umiditate, uzură și alți factori externi, dar și o suprafața netedă, într-o gamă bogată de texturi și culori. Aici, putem alege între mobila la comandă din MDF lucios și mat. La toate acestea se adaugă și prețul avantajos, în comparație cu alte materiale din clasa premium.

De ce merită să optați pentru fronturi de mobilă din furnir?

Despre mobilierul din furnir putem spune ferm că ne oferă același aspect elegant și deosebit ca și lemnul natural, dar la un preț mai mic. Furnirul este cea mai bună alternativă a lemnului masiv, compus din plăci din MDF sau PAL, acoperite cu un strat subțire de lemn și clei, ce nu depășește grosimea de 3mm. Acesta este utilizat pe larg în producerea mobilierului, inclusiv pentru bucătării, living și dormitor. Iată care sunt principalele avantaje ale acestui material:

  1. Textură naturală ce imită perfect lemnul, disponibilă în diverse nuanțe;
  2. Caracter ecologic și sigur, fără daune asupra sănătății;
  3. Ușurință în prelucrare, fapt ce permite utilizarea pentru diferite tipuri de mobilier;
  4. Aspect practic și ușurință în curățare. Mobila din furnir este rezistentă la fluctuații de temperatură, uzură și umiditate;
  5. Suprafață cu aspect premium, care nu poate fi diferențiată la prima vedere de lemn;
  6. Preț optim și calitate fără compromis.

Indiferent de bugetul stabilit, preferințe și necesități, la ValdiMobila vă oferim soluții personalizate de mobilier, potrivite pentru fiecare. Lucrăm cu materiale de la distribuitori internaționale, respectând toate standardele calității și ultimele tendințe de design. Toate ca să creăm proiecte inedite de mobilier atât din șpon (furnir), cât și MDF și să aducem confort clienților noștri.

Distribue prietenilor