21Apr

Dulapuri pe colț cu uși glisante – ca să economisim la maxim spațiul în casă

Comentarii

Astăzi e greu să găsești cel puțin o familie care nu ar avea un dulap cupe acasă. Dulapurile cu uși glisante au reușit să devină virale printre utilizatori și să-și demonstreze practicitatea și comoditatea în stocarea lucrurilor de uz și hainelor, combinate cu un design ergonomic și stilat. Fie că trăiți la casă pe pământ sau apartament, aveți camere spațioase sau ceva mai mici, un dulap cu uși cupe poate deveni cea mai bună soluție, dacă aveți nevoie de spațiu în plus pentru haine, lenjerie, jucării sau oricare alte lucruri. Dacă pentru camerele mari, alegerea este simplă, un dulap cu 2 sau chiar 3 uși glisante, în cazul camerelor mici, avem nevoie de o proiectare personalizată. 

Alegerea perfectă pentru apartamentele mici, în care fiecare centimetru este valoros sunt dulapurile pe colț. Acestea reprezintă o soluție comodă și funcțională de a economisi la maximum spațiul. Dar și oferindu-ne suficient loc pentru păstrarea tuturor lucrurilor necesare. În plus, un dulap cupe pe colț ne aduce și un design diferite de dulapurile clasice, care, cu siguranță nu va rămâne neobservat. Ce variante de dulapuri cupe din această categorie există și cum să alegem modelul potrivit, vă povestim în continuare.

Tipuri de dulapuri pe colț

Regula numărul unu când alegi un dulap, e să se integreze perfect în încăpere, ca un puzzle. Dacă cu dulapurile din magazinele de mobilă e un pic mai dificil, alternativa potrivită sunt anume dulapurile la comandă, realizată după proiectul și dimensiunile proprii. Totuși, și în acest caz o să aveți de ales între câteva variante de dulapuri dulapuri cupe pe colț, și anume:

  • În formă de L inversat. Metoda perfectă de a folosi spațiul de lângă perete. În general, acest dulap pe colt are o schiță alcătuită din două dulapuri, unite între ele sub un unghi de 90 de grade și cu două mecanisme glisante. De asemenea, una din părți poate avea o singură ușă glisantă. Compartimentarea poate fi realizate în orice mod, fie cu rafturi, sertare, totul după necesitate. Unicul dezavantaj poate fi spațiul din unghi. Dar și aici avem o ieșire din situație, putem amplasa suportul pentru umerașe. Modelul arată stilat, nu ocupă prea mult spațiu, dar și ne oferă loc suficient pentru stocarea hainelor și altor lucruri.
  • Acest model se amplasează în același modul ca și varianta în formă de L inversat, doar că ocupă mai mult spațiu. De exemplu, dacă distanța dintre cei doi pereți nu depășește 800mm, puteți opta pentru un dulap cu 1 ușă. În cazu în care distanța depășește 1200mm, varianta optima va fi un dulap cupe cu 2 uși, cu dimensiune de 500 – 550mm. Chiar dacă are un design mai deosebit, acest model nu ne oferă la fel de mult spațiu pentru stocare și se potrivește cel mai bine pentru hainele pe umerar.
  • Acest model se amplasează într-un unghi liber din încăpere, iar pe post de panourile interioare servesc chiar pereții. Distanța dintre pereți trebuie să fie ce aproximativ 1500mm de la unghi. Pentru o compartimentare cât mai eficientă cel mai bine este să alegem rafturi triunghiulare. De asemenea, în funcție de dimensiuni putem adăuga și alte detalii, precum: sertare, pantograf, coș pentru rufe etc.

Este posibilă și varianta combinată. În acest caz, vom avea parte de toate avantajele menționate, dar și un design personalizat, potrivit pentru camera mai mari (de peste 2000mm de-a lungul peretelui). Un exemplu ar fi un dulap în formă de trapez pentru unghi, iar pe o parte laterală să adăugăm un dulap cupe obișnuit. Un dulap pe colț se va integra perfect în orice tip de interior, fie că vorbim despre dormitor, sufragerie, bucătărie și chiar baie. De asemenea, pentru un design și mai elegant, puteți opta și pentru un dulap pe colț cu oglindă.

Indiferent ce model vă interesează, ValdiMobila vă poate ajuta să-l transpunem în realitate, la cel mai bun preț și după toate standardele calității.

Distribue prietenilor