Idei de design pentru bucătării de colț 2020 de la ValdiMobila
Astăzi, bucătăriile moderne nu sunt doar frumoase și stilate, dar și practice, ergonomice și ușoare în exploatarea zilnică. Ca să te bucuri din plin de toate facilitățile unei bucătării moderne, trebuie să o echipezz cu mobilier de bucătărie pe potrivă, folosind eficient spațiu din jur și integrând toate lucrurile necesare pentru gătit și luat masa, indiferent că ai o încăpere spațioasă sau mică. Și că tot vorbim despre idei de bucătării moderne mici, am decis să ne aprofundăm și mai mult în acest subiect și să venim cu sfaturi și recomandări despre cum să integrezi mobila într-o bucătărie mică pe colț.
La ValdiMobila, suntem mereu dornici să transformăm în realitate cele mai originale idei de mobilier, pentru orice tip de încăpere, inclusiv bucătării pe colț mici. Stilate și compacte, acestea reprezintă o soluție perfectă pentru încăperile cu puțin spațiu, dar care, amenajate corect, pot deveni locul perfect pentru experimentele culinare. Despre cum să alegi mobilierul potrivit, pentru ce model să optezi dar și care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriilor pe colț, îți relatăm în continuare.
Mobilă de bucătărie pe colț – cea mai bună opțiune pentru bucătăriile mici
Numite și bucătării de tip L, acestea sunt cea mai comună variantă de integrare a mobilierului în încăperile cu dimensiuni mici. Aranjarea perpendiculară a mobilierului, de-a lungul a doi pereți, pe colț, ne permite să folosim eficient spațiul, oferindu-ne și un aspect unic pentru bucătărie. Cel mai important criteriu, dacă ai decis să optezi pentru acest tip de mobilier, este să atragi atenția la tipul de planificare al încăperii.
Pentru bucătăriile cu dimensiuni de până la 10 m2, mobilierul pe colț va deveni cea mai bună alegere, ajutându-ne să împărțim încăperea pe zone, dar și să ținem cont de fiecare centimetru, pentru a-l utiliza cât mai eficient. În plus, mobila pe colț în bucătărie este foarte comodă în exploatare, oferindu-ne posibilitatea de a crea spațiu de gătit în formă de triunghi, minimizând astfel și numărul de pași pe care trebuie să-l facem prin bucătărie, atunci când gătim ceva.
Avantaje
- Se integrează perfect în încăperile cu dimensiuni medii sau mici, împărțindu-le pe zone, pentru maximum comoditate.
- Blatul din colț poate fi utilizat pentru amenajarea spațiului de gătit.
- Iar în partea de jos poți opta pentru un dulap de bucătărie pe colț, cu mecanism de deschidere modern, unde vei putea stoca tot de ce ai nevoie.
Dezavantaje:
- Proiectele pentru bucătării mici în colț sunt mai greu de realizat.
- Sunt greu de integrat în preajma pereților cu neajunsuri, cum ar fi pereți strâmbi sau cu unele defecte de construcție.
- De regulă, acest tip de mobilier se realizează predominant la comandă, de aceea îți recomandăm să apelezi la un designer specializat, care va ține cont de cerințele și necesitățile individuale.
Te așteptăm cu drag în show-room-ul nostru la o consultație gratuită cu un designer specializat ca să alegem împreună cele mai stilate și calitative corpuri de bucătărie pe colț, care vor coincide în totalitate cu așteptările tale și ale familiei tale. La ValdiMobila îți putem realiza orice tipuri de bucătării (drepte, paralele, în formă de U etc.) dar și mobilier pentru toată casa, oficii sau spații comerciale.