16Feb

Cauți uși de interior noi? ValdiMobila te poate ajuta în alegerea ușii perfecte

Comentarii

Atunci când suntem în toiul lucrărilor de reparație, un ghid cu sfaturi utile despre cum să alegi corect ușile de interior, cum trebuie păstrate și care sunt etapele montării acestora dar și a feroneriei, cu siguranță vă va fi de mare ajutor tuturor. Compania ValdiMobila, ce produce mobilă, uși la comandă, știe toate secretele în realizarea și montarea ușilor din lemn masiv, furniruit, MDF sau PAL de calitate superioară, și am decis să ne împărțim cu îndeletnicirile din acest domeniu și cu voi.

Viața unei uși de lemn, sau oricare alt material din cele menționate, începe odată cu realizarea acestora din materialul brut, fie că ați decis să cumpărați uși dintr-un magazin specializat, sau să optați pentru uși la comandă, alegerea cărora necesită maximum atenție și analiză conștientă ținând cont de factori primordiali, precum: modelul, tipul deschiderii, materialul din care vor fi produse, accesoriile, finisajul (culoarea). Iată câteva recomandări utile, care vă vor ajuta să luați o decizie corectă în căutarea modelelor de uși interioare:

  1. Cunoașterea tipurilor de uși existente pe piață, pentru o alegere corectă, conștientă

Nu uitați că pe lângă aspectul estetic, aspectul funcțional este unul din criteriile principale care asigură buna exploatare atât a ușilor de exterior, cât și celor interioare. În funcție de anumite criterii, cum ar fi tipul construcției, aspectul exterior, sensul și mecanismul deschiderii, deosebim numeroase tipuri de uși de interior, fiecare din ele având avantajele proprii în funcționare, potrivite anumitor grupuri de utilizatori.

  1. Stabilirea prealabilă a tipurilor de geamuri, sticlă și cunoașterea avantajelor acestora

Optând pentru modele de uși din sticlă, sau pentru uși cu geamuri, avantajele și tipurile acestora joacă un rol important în stabilirea celor potrivite pentru familie dumneavoastră. Alegeți tipul sticlei folosit pentru inserții ținând cont de necesitățile, forma și dimensiunile camerei, ca în cele din urmă să vă ofere o exploatare comodă, ușoară, mult timp înainte.

  1. Alegerea feroneriei

Accesoriile sunt la fel de importante ca și celelalte elemente ale unei uși: foaia de ușă și rama, asigurându-vă fixarea, închiderea, deschiderea și încuierea acesteia, ori de câte ori e nevoie. Fie că doriți să achiziționați uși glisante, batante sau cu deschidere simplă, alegeți tipuri de feronerie pentru uși din materiale rezistente, precum alama sau oțelul inoxidabil (inox).

  1. Respectarea regulilor de păstrare și montare a ușilor de interior

După ce ați ales toate componentele necesare, urmează procesul de montaj al ușii, care poate fi dificil, dacă nu cunoașteți câteva reguli importante. Etapele montării ușilor de interior sunt strict legate una de cealaltă, iar pentru un rezultat final fără cazuri neplăcute, e important să le respectați în totalitate.

  1. Fixarea mânerului (clanței) și încuietoarei

Ultimul pas în montarea ușilor de interior este fixarea mânerului și broaștei, care împreună formează sistemul de închidere/deschidere. Deosebim numeroase tipuri de mânere, montarea cărora depinde nemijlocit de modelul ușii, accesoriilor de feronerie.

Cu ValdiMobila ușile de interior de vis pot deveni realitate.

Distribue prietenilor