02Mar

Uși din furnir la comandă – cel mai bun raport preț-calitate

Comentarii

Atunci când vine vorba de amenajarea casei, fie că alegem mobilier nou, uși la comandă sau alte elemente de interior, toți suntem în căutarea celor mai avantajoase oferte, capabile să ne aducă un raport optim preț-calitate, răscumpărându-și investiția în timp. Alegând uși de interior ieftine trebuie să fim conștienți de nivelul scăzut al calității. De aceea, cea mai bună soluție este să optați pentru modele care reușesc să îmbine toate aceste valori: stil, funcționalitate, calitate și, desigur, un preț avantajos. 

Analizând piața autohtonă, alegea perfectă pentru cei care își doresc uși de calitate, cu design unic și la prețuri pe măsură, sunt cele din furnir natural, mai numit și „șpon”. Ușile de interior din furnir natural reprezintă o tendință nouă în ramura ușilor interioare, care imită aproape perfect structura modelelor din lemn. Acestea sunt produse după o altă tehnologie, fapt ce permite să aibă un preț mult mai mic decât ușile din lemn masiv, dar și o serie de avantaje. Anume despre beneficiile și specificul acestui material vă vom povesti în continuare.

La ValdiMobila realizăm uși la comandă din furnir natural

Dacă ați fost măcar o dată în show-room-ul nostru sau ne urmăriți pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram sau Ok.ru), cu siguranță cunoașteți că ValdiMobila, pe lângă faptul că este distribuitor oficial de uși, de la branduri mondiale cunoscute, este și producător de uși la comandă, după modele individuale, din lemn și furnir natural. Într-un articol anterior v-am dezvăluit mai multe secrete despre cum să alegeți corect uși din șpon. Iar de data aceasta am decis să vă vorbim despre tipurile de furnir cu care lucrăm și beneficiile fiecărui material în parte. În general, deosebim două tipuri de furnir:

  1. Natural, obținut prin tăierea unui strat subțire de lemn cu care este acoperit foaia de ușă;
  2. Furnir fine-line, mai numit și furnir recunostruit, din specii moi de lemn. Procesul de producere a acestui material de acoperire este ceva mai complex decât a furnirului obișnuit și necesită parcurgerea mai multor etape.

Foile din furnir fine-line sunt folosite atât în producerea mobilierului, cât și pentru ușile de interior. În cazul ușilor, acest material ne aduce o serie de avantaje, care, îl face superior chiar și ușilor din lemn natural, ceva mai scumpe, dacă să vorbim despre raportul preț-calitate. Ușile din șpon au o carcasă rezistentă din lemn, umplută cu plăci din MDF și acoperită pe partea exterioară cu furnir. Această construcție este mult mai practică decât o ușă din lemn masiv, dar și mai rezistentă la fluctuații de temperatură și umiditate. În plus, își păstrează aspectul de nou o perioadă îndelungată de timp, dacă sunt respectate regulile de îngrijire și curățare. Iată ce alte beneficii îți poate aduce furnirul fine-line:

  • Foaia de ușă este dreaptă, fără fisuri sau erori inestetice ce pot fi observate cu ochiul liber;
  • Spectru vast de structuri și nuanțe. Datorită metodei de imitare perfectă a materialelor naturale, se poate obține structura identică a fibrelor lemnoase, piatră, țesături și alte figuri geometrice deosebite;
  • Tehnologia specială de producție permite prelucrarea ușoară a acestui material, utilizat și pentru elementele de decor ale mobilei și ușilor de interior;
  • Materialul este produs din soiuri de lemn ieftine, fapt ce reduce semnificativ din costul de producție și respectiv din prețul final al ușilor;
  • La toate aceste avantaje, putem adăuga doar un singur dezavantaj. Din motiv că sunt folosite soiuri de lemn moale, pentru prelucrarea finală este nevoie de o cantitate mai mare de clei și lac (aproximativ 92% - lemn și 8% - clei).

Dacă am reușit să vă convingem despre numeroasele avantaje pe care ni le aduc ușile de interior din furnir fine-line, nu ne mai rămâne decât să vă recomandăm să alegeți un producător de încredere. La ValdiMobila aveți parte de cel mai bogat sortiment modele de uși, în toate stilurile și nuanțele, garanția calității dar și termen scurt de realizare a oricărui model. Iar pentru mai multe detalii vă invităm la o consultanță gratuită cu designerii noștri, fie la telefon (069125377) sau în show-room-ul nostru de pe strada Uzinelor 3.

Distribue prietenilor