07Sep

10 idei moderne de amenajare a unui antreu mic

Comentarii

Dacă ar fi să facem un sondaj despre dimensiunile antreurilor în apartamentele din Moldova, cu siguranță răspunsul ar fi unanim – 3,5 – 4 metri, mici, compacte și înguste. Totuși, toți avem nevoie de un mobilier bine optimizat, ca să încapă toate lucrurile necesare, de la haine groase, până la încălțăminte. Căci, ce fel de antreu fără mobilă? Păi iată, și în antreuri mici pot fi integrate dulapuri, tumbe și rafturi, în așa mod încât să avem suficient spațiu de depozitat și chiar spațiu liber, pentru accesorii, o căsuță pentru chei sau un scăunel moale.

Valdimobila, producătorul de încredere a sute de familii din toată țara știe toate secretele despre cum trebuie să fie amenajat un antreu modern, potrivit pentru toate! Iar în acest articol vom vorbi anume despre mobila într-un antreu mic. Mai bine zis vă vom împărtăși 10 idei eficiente cum să optimizați la maximul spațiul, pentru muuult confort, stil și funcționalitate.

10 modele de mobilă pentru un antreu mic, de la ValdiMobila

Să alegi mobila în antreu e un proces destul de dificil. În primul rând pentru că e vorba de o încăpere foarte mică, în care avem nevoie de cât mai mult spațiu pentru păstrarea lucrurilor de primă necesitate. În plus, fiecare antreu se deosebește prin design, formă, lungime, dimensiuni etc. Toți acești factori pot influența direct confortul și funcționalitatea camerei de întâmpinare. Iată de ce, e important să alegeți cât mai responsabil mobilierul cu care va fi dotată. Iată câteva sfaturi:

  1. Amplasați toată mobila pe un singur perete. Mai aproape de ușă vom integra scaunul pentru încălțat, pantofarul și cuierul pentru haine groase. Iar după ele, deja și celelalte piese de mobilier pentru antreu: un dulap cupe sau comodă.
  2. Optați pentru un dulap glisant cu două uși înguste. Ar fi greu să ne imaginăm un antreu fără dulap, chiar și în cazul antreurilor foarte mici. Aici poate fi amplasat un mini dulap îngust, cu una sau două uși și oglindă. La comandă pot fi realizate modele cu adâncimea de până la 30 de centimetri, care se vor integra perfect.
  3. Integrați cât mai multe cuiere și rafturi, direct pe perete. Dacă totuși nu doriți un dulap, cuierele de perete sunt cea mai bună soluție. Mai ales pentru un design minimalist.
  4. Puteți opta și pentru un proiect de mobilă în antreu pe colț. Important e să nu încărcați prea mult încăperea și să o lăsați să „respire”, la propriu.
  5. Alegeți nuanțe pentru tapetă, mobilă și accesorii din palete deschise și calde.
  6. De asemenea, într-un antreu îngust se va integra perfect și un decor în dungi orizontale.
  7. Amplasați la locul de cinste oglinda – elementul principal. Puteți alege una mare sau câteva mici. Pe lângă efectul plăcut, oglinzile vor mări vizual spațiul.
  8. Nu uităm de pardoseală. Și în acest caz vă recomandăm să optați pentru parchet laminat sau gresie în culori deschise, din marmură, ceramică sau chiar linoleum.
  9. Cum fără covor? Important e să nimeriți cât mai precis dimensiunile. Alegeți un covor compact, într-o singură nuanță Basic (negru, bej, gri etc).
  10. Și desigur, iluminarea. Cu cât antreul va fi mai luminos, cu atât va părea mai mare.

ValdiMobila vă poate ajuta să vă echipați antreul cu mobilier creat în funcție de propriile necesități, preferințe și dimensiuni. Avem sute de proiecte de antreuri în toată țara, care astăzi își bucură familiile cu confort și funcționalitate. Și mereu suntem dornici de proiecte noi!

Distribue prietenilor