01Jan

Cum să avem grijă de uși ca să rămână mereu noi, frumoase și funcționale?

Comentarii

Iată că au venit și sărbătorile. Când totul în jur e cuprins de o atmosferă feerică, casa sclipește de curățenie și toți se adună împreună în jurul mesei să sărbătorească trecerea dintre ani. Acum, la sigur, puțini se gândesc la uși de interior sau mobilă la comandă. Totuși, noi am decis să vă „dăruim” un ghid despre cum să vă îngrijiți ușile, care cu siguranță vă va fi util după sărbători. Mai ales dacă planificați să vă înnoiți casa cu uși noi și doriți să le păstrați cât mai mult timp aspectul de nou, chiar și după o perioadă îndelungată de exploatare.

Nu e un secret că ușile sunt o achiziție planificată pentru o perioadă lungă de timp, deci, respectiv fiecare își dorește un model de uși care nu doar arată bine, dar și va rezista timpului, păstrându-și ani la rândul aspectul inițial, funcționalitatea. Secretul este simplu, trebuie doar să optați pentru un producător de uși de încredere, ce vă poate oferi un raport optim preț-calitate, iar, ulterior să aveți grijă corespunzător de ușile proaspăt achiziționate, respectând câteva reguli simple, dar foarte importante.

Cum îngrijim o ușă de interior din lemn?

Începem cu modelul clasic – uși din lemn natural, care cer o investiție destul de mare, de aceea merită o îngrijire pe măsură ca să le păstrăm frumusețea. Mai ales că lemnul masiv mai firav la factorii externi, precum: umiditatea și razele solare, comparativ cu materialele artificiale. În cazul modelelor acoperite cu lac, se recomandă spălarea gingașă cu detergenți speciali și apă călduță, folosind o lavetă moale. De asemenea, specialiștii recomandă să adăugăm și câteva picături de oțet în apa, pentru a da ușilor mai multă strălucire. Odată spălate, ștergeți fin suprafața umedă cu o lavetă uscată.

Cum îngrijim ușile din furnir natural, MDF sau PAL?

Pentru ușile din șpon (furnir) sunt valabile aceleași reguli – utilizarea detergenților speciali și spălarea fină. Evitați roaderea sau ștergerea intensă în același loc, acest lucru va favoriza deteriorarea ulterioară a nuanței, dar și texturii. De asemenea, luând în considerare că aceste materiale au în componența sa lemn, încercați să asigurați un nivel optim de umiditate în casă – un factor major pentru păstrarea oricărui tip de uși, inclusiv uși din MDF sau PAL. Iată câteva reguli generale de îngrijire, pe care le putem atribui tuturor modelelor de uși:

  • Regula numărul unu – optați pentru uși din materiale de calitate și puteți fi liniștiți de durabilitatea acestora în timp. În plus, ușile calitative nu necesită o îngrijire prea complicată.
  • Respectați regulile de curățare specifice fiecărui tip de material și încercați să folosiți detergenți specializați. Nu experimentați cu metode tradiționale, acest lucru poate avea un aspect negativ asupra materialului, aducându-vă surprize neplăcute.
  • Asigurați un mediu interior cu nivel optim de umiditate, lumină.
  • Alegeți feronerie de calitate, care va rămâne funcțională chiar și după o perioadă lungă de exploatare.
  • Optați pentru producători / distribuitori de încredere, care vă vor oferi garanția calității ușilor achiziționate.

La ValdiMobila vă oferim un sortiment vast de uși de la producători cunoscuți, la prețuri avantajoase, dar și posibilitatea de a crea modelul dorit de uși din furnir natural sau lemn, la comandă, după designul personalizat. Iar cel mai important, vă oferim garanția calității și durabilității în timp, dar și sfaturi cum să aveți grijă de ușile dvs. ca să rămână încă mult timp la fel de frumoase.

Cu ușile de interior ValdiMobila, puteți fi siguri de durabilitatea acestora în timp.

Distribue prietenilor