31May

Wenge – cea mai exotică nuanță de mobilă. Cum o asortăm?

Comentarii

Nuanțele unui mobilier sunt unul din detaliile primordiale, care creează atmosfera feerică din jur, de aceea e foarte important să le combinăm corect, întru evitarea disonanțelor. Una din culorile de mobilier tot mai populare în rândurile utilizatorilor, nu este alta decât wenge – o nuanță plăcută cu aspect natural, asemănătoare cu pigmentul ciocolatei. Totuși, în spatele acestei nuanțe îndrăgită de tot mai mulți utilizatori, stă altceva decât ciocolata neagră, ci însăși un lemn natural, de la care a provenit această culoare.

Wenge, numit bokonge sau dikela, își are proveniența din Africa și este un lemn dens, mult mai greu, tare decât tipurile de lemn folosite pe larg la noi, având nuanța asemănătoare boabelor de cafea. În prezent, wenge desemnează nu doar mobila din lemn, dar și din oricare alt material, cum ar fi MDF, PAL, în această nuanță. Acest lemn e considerat un soi exotic, culorile căruia variază de la un negru lucios până la un brun aproape de ciocolata cu lapte. Acest pigment se află la moment în topul culorilor pentru mobilă, fiind utilizat atât pentru crearea mobilei în stil clasic, neoclasic, modern.

Cu ce culori putem asorta mobila wenge?

Nuanța ciocolatei amare este folosită cu succes pentru toate tipurile de mobilier, începând cu mobila pentru bucătărie, dormitor, antreu, salon, baie. Practic nu există nici o restricție cum ar trebui corect să combinăm această mobilă, tot ce ne rămâne este să o integrăm anume acolo unde se potrivește cel mai bine. Având un pigment închis, aceasta adesea e combinată cu accente deschise, cum ar fi pereți, draperii, pardoseală în nuanțe calde, dându-i un plus de culoare, luminând spațiul din jur.

Wenge ne poate crea bătăi de cap în amenajarea spațiilor mici, care devin și mai înguste, dacă le dotăm cu mobilier într-o singură nuanță, mai ales una închisă. Totuși, și aici avem soluția, fie să utilizăm doar un element în această nuanță, fie să îl combinăm cu alte nuanțe mai deschise, calde, care vor destinge stilul general. Atunci când optați pentru astfel de mobilier, e important să țineți cont de fiecare detaliu, ca în rezultat totul să fie compatibil asemenea unui puzzle. Iată la ce neapărat merită să atrageți atenția:

  • Dacă alegeți draperii într-o încăpere cu mobilă wenge, îndreptați-vă privirea spre modele în nuanțe, precum verde, oranj, galben, crem, bej sau alb;
  • Cel mai bine se potrivește parchetul deschis la culoare;
  • Nu uitați de fotolii, sofă, care de asemenea trebuie să se integreze în paleta culorilor calde: bej, galben, crem, după preferințe;
  • Ca să păstrați pe timp de noapte frumusețea nuanței ciocolății, optați pentru spații de iluminat puternice, nu doar pe plafon, dar și pe tumbă sau chiar de-a lungul mobilierului;
  • Vopsiți pereții în nuanțe fine mate, puteți experimenta și cu alternativă de a accentua unul din pereți print-o culoare mai specială, iar ceilalți în bej, crem;
  • Dacă planificați să utilizați gresie, faianță, cele mai potrivite sunt nuanțele nisipoase, care se vor integra perfect în design, accentuând și mai mult coloritul.

Chiar dacă este o nuanță exotică, wenge poate fi întâlnit și pe mobila de bucătărie ieftină, din PAL, MDF, și asta datorită faptului că a început să fie utilizat pe larg în producția plăcilor din așchii lemnoase. O nuanță bine aleasă poate da un aspect premium chiar și mobilierului din materiale mai accesibile la preț, totul depinde de imaginația dumneavoastră, talentul designerului care vă proiectează viitorul mobilier, producătorul. Iar ValdiMobila, fabrica de mobilă din Chișinău, cu peste 13 ani de experiență în acest domeniu, vă poate ajută în crearea mobilei de vis.

Doar la noi puteți comanda mobilă de orice complexitate, design, nuanță, iar noi vom face tot posibilul să creăm într-un timp scurt, ținând cont de toate standardele calității, preferințele,  necesitățile dvs., dimensiunile individuale, obiecte de mobilier care se vor integra perfect în casa dumneavoastră. ValdiMobila înseamnă nu doar mobilier de calitate superioară, dar și numeroase avantaje plăcute, precum: proiectarea individuală gratuită, posibilitatea achiziționării mobilei în credit, sortiment variat de materiale, nuanțe, livrare, asamblare gratuită a mobilei în raza orașului Chișinău.

Visezi la un mobilier modern, ce te va scoate în evidență? Alege mobila la comandă de la ValdiMobila.

Distribue prietenilor