14Sep

Chiuvetă din inox sau granit! Ce model să alegeți pentru bucătărie?

Comentarii

În amenajarea bucătăriei, o etapă la fel de importantă ca și alegerea mobilierului este să ne decidem cu tipul și modelul de chiuvetă. Mai ales că, în prezent varietatea modelelor disponibile pe piață devine cu fiecare zi tot mai mare. Chiuvetă de bucătărie din granit sau poate din inox? Știm, alege e grea și foarte responsabilă. Și nu e vorba doar de preț, dar și de specificațiile individuale cu care este dotat fiecare material.

Dacă încă stați la dubii ce să alegeți: chiuveta de granit sau inox, atunci în acest articol cu siguranță veți găsi răspunsul la această întrebare. ValdiMobila, producător autohton de mobilier și distribuitor oficial de instalații sanitare, de la branduri cunoscute știe din propria experiență prin ce se deosebesc tipurile de chiuvete. Astfel, în continuare vă vom relata în detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip. Pentru o alegere corectă și durabilă!

Chiuvete de granit sau inox: prin ce se deosebesc?

Luând în considerare că chiuveta îndeplinește unul din cele mai importante funcții în orice bucătărie, fiind destinată pentru spălatul alimentelor și veselei, achiziționarea acesteia este un proces la fel de important. Și asta, deoarece o chiuvetă perfectă trebuie să fie nu doar stilată, dar și rezistentă, calitativă și durabilă în timp. Iar acest lucru depinde direct de materialul din care este produsă. În zilele noastre, printre cele mai populare oferte, se numără: chiuveta din oțel inoxidabil, și, desigur granitul. Haideți să le analizăm pe fiecare în parte!

Chiuvetă de bucătărie din inox: plusuri și minusuri

Cel mai răspândit tip de chiuvete pe piață, datorită raportului optim preț-calitate. Optând pentru o chiuvetă de inox profesională, primim maximum eficiență, durabilitate în exploatare, dar și un aspect igienic fără compromis. În general, există mai multe tipuri de inox, la fel ca și modele de chiuvete produse din acest material. Cea mai bună alegere este chiuveta din inox dublă (18/10), cu grosimea de minim 0,55mm, tratată special, pentru sporirea performanței. Din principalele avantaje ale acestui material, mai putem menționa:

  • Rezistență la coroziune și fungi;
  • Durabilitate în timp (cel puțin 10 ani);
  • Siguranță ecologică;
  • Ușurință în exploatare și îngrijire;
  • Rezistență la lovituri și deformări mecanice.

Chiuvetă din granit: păreri și caracteristici de bază

Dacă totuși sunteți gata să investiți ceva mai mult, pentru un aspect deosebit, scos din tipare, atunci alegeți fără ezitare, chiuvete din granit, disponibile într-o gamă imensă de nuanțe și modele. Ce este piatra granit? Este una din cele mai răspândite materiale naturale, de regulă, de culoare închisă. Este un material dur și rezistent la lovituri, zgârieturi și impacturi accidentale. Datorită calității înalte, cere o investiție mare. Totuși, acesta ne aduce un șir întreg de avantaje:

  • Izolare fonică bună;
  • Durabilitate înaltă și păstrarea îndelungată a aspectului de nou;
  • Rezistență la temperaturi înalte și fluctuații de temperatură;
  • Rezistență la substanțe acide, detergenți;
  • Design unic și paletă bogată de texturi și nuanțe.

În concluzie, putem spune una – alegerea finală este strict individuală, în funcție de preferințe, necesități, dar și bugetul stabilit. Dacă sunteți în plin proces de reparație a casei și aveți un buget flexibil pentru fiecare etapă, atunci granitul la sigur va fi alegerea potrivită. Iar dacă vă doriți o chiuvetă durabilă, la preț avantajos, păi oțelul inoxidabil se va potrivi perfect.

La ValdiMobila, avem chiuvete pentru toate gusturile și buzunarele. Vă așteptăm cu drag în noul nostru show-room de pe strada Uzinelor 171/3 să alegeți modelul care vi se potrivește cel mai bine.

Distribue prietenilor