12Apr

Bucătării moderne fără mânere – cel mai nou trend în lumea mobilierului

Comentarii

Clasicul e clasic. Dar când vine vorba de reparație în casă, în zilele noastre, tot mai multe persoane aleg stilul modern, inclusiv pentru bucătărie. Și asta nu e de mirare. Mobila modernă întrunește două cele mai important calități: e super stilată, dar și ne aduce cel mai înalt nivel de funcționalitate și confort. Bucătăriile moderne fără mânere sunt o tendință tot mai populară în prezent, în primul rând datorită aspectului practic. Această arată premium, super trendy dar și ne aduce acel design deosebit, pe care îl îndrăgești de la prima vedere. Aspectul laconic, forme simple, dar elegante, fără niciun element în plus – pe cât de bine sună, pe atât de bine arată!

Dacă acum câțiva ani, practic nimeni nu-și imagina cum e să ai mobilă în bucătărie fără mânere. Tendințele noi de pe piață își dictează regulile. Iar în zilele noastre, mobilierul fără mânere este un must-have în orice casă modernă, mai ales când vine vorba de bucătării. Industria mecanismelor de deschidere a evoluat și ea, aducându-ne mai multe variante, pentru diverse necesități, dar și buget. Despre cele mai populare, dar și avantajele și dezavantajele fiecărei, vă povestim în continuare.

Mobilă pentru bucătărie fără mânere! Prețuri, tipuri și avantaje

În general, secretul unui mobilier de bucătărie fără mâner stă în tipul construcției, dar și în mecanismul utilizat. Dacă la capitolul design totul e personalizat, mai ales dacă optezi pentru bucătării la comandă. Ce ține de mecanismele de deschidere, pe piață există mai multe variante pentru bucătăriile din această categorie, atât la capitolul buget sau producător, cât și referitor la tehnologia utilizată. Astfel, deosebim următoarele tipuri:

  1. Cu profil. Acesta este una din cele mai comode și practice variante. În carcasa, se montează un profil special, care ne ajută să folosim marginile pe post de mânere. Profilul destul de lat ne ajută să deschidem ușile simplu și ușor. Acesta poate fi montat atât sus, cât și jos. Și profilurile pot fi de mai multe tipuri: din aluminiu, în nuanța alba, Wenge, iar, la dorință, pot fi vopsite practic în orice culoare. De asemenea, acestea pot fi orizontale (pentru sertarele de jos), cât și verticale. Încă un detaliu smart, este că în profile pot fi instalate lămpi LED.
  2. Cu mâner incorporat. În acest caz, mânerele sunt încadrate în fațadele bucătăriei, sub formă de U. Astfel de uși se deschid foarte ușor, trebuie doar să apucați cu degetul de profilul din interior. Marele avantaj al acestei variante este că nu încărcăm designul general cu elemente în plus, mânerul și fațada fiind un tot întreg. Din dezavantaje, putem menționa că această variantă se potrivește doar pentru bucătării din MDF vopsit.
  3. Cu mecanism de tip Push–to–open. Mai numit și Tip-on, acest mecanism este produs de brandul renumit în nișa feroneriei – Blum. Acesta permite deschiderea ușilor și sertarelor printr-o simplă apăsare. Mecanismul se montează în carcasă și poate fi deschis doar prin atingerea cu degetele sau cotul. Din avantaje: poate fi folosit atât pentru uși, cât și pentru sertare. Iar din dezavantaje, putem menționa prețul mare, dar și procesul complicat de montare.
  4. Cu mecanism Servo Drive. Acesta este cel mai complex din toate mecanismele, datorită sistemului electric de deschidere. Mecanismul este produs de același brand, Blum, iar pe lângă super comoditatea în utilizare, marele dezavantaj este că cere o investiție foarte mare.

Dacă să ne referim la fațadele bucătăriilor modulare din partea de sus, putem menționa două variante de înlocuire a mânerelor. Prima variantă este același profil, subțire și elegant, montat în carcasă și completat pentru și mai multă comoditate, cu lumină LED. Sau, varianta cea mai simplă, fațadele să fie ceva mai lungi decât carcasa. Într-un cuvânt, fiecare își alege tipul care i se potrivește cel mai bine cu obișnuințele în bucătărie, dar și cu bugetul stabilit.

Sfaturi de la ValdiMobila cum să alegi mobila în bucătărie

Iar în încheiere, venim cu câteva sfaturi practice, ca să alegi cea mai bună mobilă de bucătărie fără mânere:

  • Lipsa mânerelor, presupune contactul degetelor cu fațadele bucătăriei. Respectiv, degetele lasă și multe amprente. Cele mai vizibile amprente rămân pe materiale lucioase. Deci, varianta optimă ar fi să alegeți bucătării din materiale mate, în nuanțe de bej sau alb.
  • Un proiect de bucătărie eficient poate fi prin combinarea profilurilor (pentru dulapurile și sertarele de jos) cu mecanismul Push-to-open, pentru partea de sus.
  • Încă o idee bună, dacă nu sunteți gata să renunțați total la mânere, este să le folosiți doar pentru dulapurile de sus sau pentru toate dulapurile, în afară de sertare.

Producătorul autohton de mobilă, inclusiv bucătării la comandă, este gata să vă ajute în realizarea oricărui proiect de mobilier, chiar și cu mecanisme sofisticate. Dacă deja aveți schițat în cap modelul de bucătărie care vă interesează, designerii noștri sunt gata să vă răspundă la orice întrebări, dar și să vă ajute cu recomandări practice, pentru o decizie corectă și responsabilă. În plus, beneficiați de consultanță gratuită, realizarea într-un timp scurt și livrarea și asamblarea în toată Moldova.

E timpul să treceți la un nou nivel de confort, cu mobilierul modern marca ValdiMobila.

Distribue prietenilor