Pardoseala laminată este o acoperire modernă și practică în exploatarea ce imită perfect materialele naturale, precum lemnul, piatra sau gresia. Printre principalele avantaje al acestui tip de material putem enumera nivelul înalt de rezistență la factori externi și umiditate, dar și prețul avantajos. Iată de ce, tot mai multe familii aleg să-și decoreze podeaua cu parchet laminat, disponibil la cele mai bune oferte, acum și la ValdiMobila, din toate categoriile de preț.
Cu toții știm că laminatul poate fi clasificat în câteva categorii, în funcție de rezistență: clasele 21 – 23, pentru uz casnic și 32 – 33, potrivit pentru spațiile comerciale sau încăperile cu un flux mare de vizitatori. Indiferent pentru ce tip optați, este important să aveți grijă de noua pardoseala cât mai responsabil și corect. Dacă vă doriți ca aceasta să rămână la fel de frumoasă și funcțională, chiar și peste câțiva ani. Anume de îngrijirea laminatului vom vorbi în continuare.
Nu e un secret că laminatul a reușit să devină mult mai popular decât parchetul tradițional sau pardoseala din lemn masiv, datorită caracteristicilor pe care ni le oferă: preț avantajos, ușurință în montare și exploatare, varietate bogată de texturi și nuanțe. Acesta are la bază plăci din fibre lemnoase și alte câteva straturi de balansare și protecție. Pe lângă varianta clasică, putem opta și pentru încălzire pardoseală din laminat, adaptată acestei opțiuni.
La exterior, suprafața este acoperită cu un strat de laminat sau acril, cu grosimea de peste 1mm, care are funcția de protecția a stratului de decor, dar și oferă luciu pardoselii. Cu toate acestea, ca să nu ne pomenim că avem parchet laminat umflat sau care și-a pierdut aspectul estetic, îngrijirea și întreținerea corectă a acestuia, este un factor primordial. Ca oricare alt material, există o serie de reguli și recomandări utile, care ne pot ajuta.
Chiar dacă parchetul laminat este considerat un material rezistent la apă, principala regulă în îngrijirea acestora este să evităm excesul de umiditate, care ne poate aduce efecte negative în timp. Curățarea poate fi efectuată atât uscat, cât și umed, important este să îndepărtăm și să curățăm suprafața cu o cârpă uscată la sfârșit. Îndepărtarea umidității va minimiza riscul de deformare și umflare a plăcilor și crește durabilitatea în timp. Iată de ce alte reguli trebuie să ținem cont în procesul de curățare a parchetului:
Cel mai des, zgârieturile pe podeaua din laminat apar din cauza încălțămintei cu toc și talpă dură, mai ales în zona ușii de la intrare, unde interacționăm cel mai des. Un lifehack util este să folosiți un covoraș din cauciuc sau textil, care va proteja această zonă. În restul casei, după cum am spus, papucii de cameră mereu vor fi o idee bună în luptă cu zgârieturile. Iar dacă totuși au apărut, puteți utiliza ceara pentru parchet laminat zgâriat – o invenție nouă, capabilă să minimizeze zgârieturile și să readucă luciul laminatului. Mai jos găsiți încă câteva recomandări:
În noul show-room ValdiMobila, de pe strada Uzinelor 171/3 vă așteaptă o gamă imensă de modele de laminat, în diverse culori și facturi, pentru orice gusturi și buzunar. Colaborăm doar cu distribuitori de top, ca să vă oferim cel mai bun raport preț-calitate. Consultanții noștri sunt mereu gata să vă ajute cu sfaturi practice ca să faceți o alegere cât mai corectă. De asemenea, vă oferim garanția calității produselor achiziționate, ca să fiți siguri de decizia luată. Vă așteptăm în vizită, ca să faceți cunoștință cu tot sortimentul de produse și oferte.