Cum alegi blatul de bucătărie?

Orice gospodină își dorește o bucătărie modernă, care să îmbine frumos aspectul estetic cu cel practic. Cel mai important detaliu, pe lângă dulapurile, sertarele de depozitare, este spațiul de lucru, alcătuit dintr-un blat de bucătărie. Aici, pregătim alimentele înainte de a le pune la foc și preparăm tot felul de bucate, de aceea e important să alegeți materiale rezistente, durabile în timp. Fie că optați pentru achiziționarea unei bucătării standard dintr-un magazin specializat, sau ați decis să alegeți alternativa bucătăriilor la comandă, o să aveți de ales din mai multe tipuri de blaturi.

ValdiMobila, producător autohton de mobilă la comandă, are o experiență bogată în crearea bucătăriile de orice complexitate, dintr-un spectru vast de materiale, cum ar fi PAL, MDF, lemn natural. Colaborarea cu un număr imens de clienți, ne-a motivat să oferim pe lângă palitra variată de nuanțe, și o gamă diversă de materiale pentru blaturi de bucătărie, de la modele tradiționale, de buget, până la cele premium, potrivite pentru bucătăriile clasice. Ca să nu vă rătăciți în modele, vom menționa avantajele fiecărui tip în parte.

Blaturi tradiționale Egger Austria

Sunt o variantă comună de blaturi pentru lucru, create din plăci de PAL, acoperite cu laminat pentru rezistență la umiditate, factori externi. Laminatul îi asigură un aspect estetic plăcut, într-o gamă vastă de nuanțe, imitații. Acest tip de blaturi pentru bucătărie este ușor de întreținut, nu se zgârie, e rezistent la umiditate, abraziune, păstrându-și aspectul de nou pentru o perioadă îndelungată.

Quartz (cuarț)

blat cuart

Prima caracteristică a unui blat din cuarț, material utilizat pe larg pentru producerea blaturilor sau tejghelelor, e durabilitatea în exploatare, datorate compoziției solide. Suprafața de lucru este netedă, rezistentă, fapt ce o face ușor de întreținut. Materialul este rezistent la detergenți chimici, nu reține pete. Încă un detaliu de menționat e paleta nuanțelor stilate în care este disponibil, de la culori naturale, până la cele aprinse.

Piatră naturală (marmură, granit sau travertin)

blat piatra naturala

Pentru cei ce își doresc ceva deosebit, care să îi apropie, în tot sensul cuvântului, de natură, alegerea potrivită sunt blaturile din piatră naturală. La moment, pe piață avem trei tipuri de blaturi: din travertin, granit sau marmură, fiecare din ele oferind un aspect estetic unic, elegant, plăcut ochiului. Printre avantajele principale ale unui blat pentru bucătărie din marmură sau, granit se numără: durabilitatea, unicitatea, rezistență înaltă la zgârieturi, pete. Pentru a-i păstra aspectul din nou cât mai mult timp, specialiștii recomandă să atragem o atenție sporită la montaj și să folosim un spray special de protecție, pentru a-i spori impemeabilitatea.

Piatra artificială (acril sau compozit)

blat piatra artificiala

O variantă relativ nouă, utilizată pentru diverse modele de blaturi de bucătărie este piatra artificală, mai numită acril. Aceasta se caracterizească prin impermiabilitate, rezistență la temperaturi înalte, suprafață ușor de curățat, întreținut, și nu în ultimul rând, imitarea aproape identică a structurii pietrei naturale.

Lemn natural (masiv)

blat lemn natural

Încă o variantă perfectă pentru iubitorii a tot ce e natural, ce conferă un farmec aparte oricăreii bucătării, sunt blaturile din lemn masiv, perfecte mai ales pentru bucătăriile în stil rustic. Acestea sunt destul de durabile în timp, rezistente la factori externi, cum ar fi umiditatea, căldura în exces, datorită prelucrării speciale cu lacuri artificiale, ce îi conferă și un luci elegant. Totuși, chiar și așa, necesită o îngrijire specială, ca să nu intre în contact cu substanțe ce pot lăsa pete.

Blaturi din plastic

blat plastic

Pentru cei care au nevoie de o bucătărie practică ce poate fi curățată ușor, fără a necesita atenție specială, varianta potrivită sunt blaturile din compozite, acoperite cu gelcaut. Disponibile într-o paletă bogată de nuanțe, rezistente la urme, contactul cu obiecte solide, acestea pot fi integrate în orice tip de bucătărie și nu necesită substanțe adiționale pentru protecție.

În show-room-ul ValdiMobila vă așteaptă cel mai variat sortiment de materiale pentru crearea bucătăriilor la comandă, într-un spectru bogat de culori. Ca să comandați mobila de vis, pentru casă, oficiu, spații comerciale, e deajuns doar să veniți la ValdiMobila, iar designerii noștri vă vor ajuta să stabiliți modelul potrivit, și vor realiza proiectarea individuală viitorului mobilier. Noi vă garantăm mobilă creată după toate standardele calității, într-un timp scurt, cu livrare, asamblare în toată Moldova.

Bucătăria visurilor tale te așteaptă la ValdiMobila!