Cum alegem cel mai bun blat de bucătărie?

Orice gospodină își dorește o bucătărie modernă, care să combine aspectul estetic unic cu cel practic. Cu toții știm că, pe lângă dulapurile și sertarele de depozitare, de importanță majoră în bucătărie este spațiul de lucru, alcătuit dintr-un blat. Aici, pregătim alimentele înainte de a le pune la foc și realizăm toate etapele în prepararea bucatelor. Iată de ce, e important să alegem blaturi de bucătărie din materiale rezistente și durabile în timp.

Marele avantaj al bucătăriilor la comandă este că pe lângă material, model și feronerie, putem alege individual și blatul de bucătărie. ValdiMobila, producător autohton de mobilier, are o experiență bogată în crearea bucătăriile de orice complexitate, dintr-un spectru vast de materiale, cum ar fi PAL, MDF, furnir sau lemn natural. Colaborarea cu un număr imens de clienți, ne-a motivat să oferim pe lângă paleta variată de nuanțe și texturi și o gamă diversă de materiale pentru blaturi, de la modele de buget, până la clasa premium, potrivite pentru orice stil de bucătărie.

ламинат на пол

Ca să nu vă rătăciți în modele și tipuri de materiale, în continuare vom relata despre avantajele fiecărui tip în parte, dar și prin ce se deosebesc.

Blat de bucătărie Egger Austria

Variantă comună de blaturi pentru lucru, create din plăci de PAL, acoperite cu laminat pentru rezistență la umiditate și factori externi. Laminatul asigură un aspect estetic plăcut, într-o gamă vastă de nuanțe și texturi, dar și un nivel înalt de rezistență. Acest tip de blaturi este ușor de întreținut și curățat, e rezistent la abraziune și nu se zgârie prea ușor, păstrându-și aspectul de nou și funcționalitate, pentru o perioadă îndelungată.

Blaturi de bucătărie quartz (cuarț)

Cuarțul este un material utilizat pe larg pentru producerea blaturilor sau tejghelelor, destul de durabil în exploatare, datorită compoziției sale solide. Suprafața de lucru este netedă, rezistentă și foarte ușor de îngrijit. Materialul este rezistent la curățarea cu detergenți chimici și nu reține pete. Încă un detaliu al blaturilor din acest material este paleta bogată de nuanțe în care este disponibil, de la culori naturale, până la exotice, pentru orice preferințe și gusturi.

Blaturi de bucătărie marmură, granit sau travertin

Pentru cei ce își doresc un blat deosebit pentru bucătăria lor, care să îi apropie, în tot sensul cuvântului, de natură, alegerea potrivită sunt blaturile din piatră naturală. La moment, pe piață avem trei tipuri piatră pentru blaturi de bucătărie: granit, marmură sau travertin, fiecare din ele remarcându-se printr-un aspect estetic unic și elegant. Printre principalele avantaje ale unui blat de bucătărie travertin, marmură sau granit se numără:

  • Durabilitatea în timp, păstrându-și aspectul de nou;
  • Unicitatea texturii și a nuanțelor;
  • Rezistență înaltă la zgârieturi și pete;
  • Ușurința în exploatare și îngrijire.

Pentru a păstra aspectul de nou al blaturilor din piatră, cât mai mult timp, specialiștii recomandă să atragem o atenție sporită la montaj și să folosim un spray special de protecție.

Blat de bucătărie turnat din acril sau compozit

O variantă relativ nouă, utilizată pentru tot mai multe modele de blaturi este piatra artificială, mai numită acril. Aceasta se caracterizează printr-un nivel înalt de impermeabilitate, rezistență la temperaturi înalte, suprafață ușor de curățat, și nu în ultimul rând, imitarea aproape identică a structurii pietrei naturale. În plus, sunt o variantă de blat de bucătărie ieftin, capabil să ofere un design deosebit și un nivel optim al calității și durabilității.

ламинат на пол

Blat de bucătărie lemn natural

Încă o variantă perfectă pentru iubitorii a tot ce e natural, capabilă să aducă un farmec aparte oricărei bucătării. Acestea sunt perfecte mai ales pentru bucătăriile în stil rustic și clasic. Sunt destul de durabile în timp, rezistente la factori externi, cum ar fi umiditatea, căldura în exces, datorită prelucrării speciale cu lacuri artificiale, ce îi conferă și un luci elegant. Totuși, chiar și așa, necesită o îngrijire specială, ca să nu intre în contact cu substanțe ce pot lăsa pete.

Blat de bucătărie din inox sau plastic

Pentru cei care au nevoie de o bucătărie practică ce poate fi curățată ușor, fără prea multe griji și îngrijire specială, varianta potrivită sunt blaturile din inox sau compozite, acoperite cu gelcaut. Materialele compozite sunt disponibile într-o paletă bogată de nuanțe, rezistente la urme, contactul cu obiecte solide. Cât despre cele din inox, sunt blaturi de bucătărie termorezistente și funcționale. Ambele modele pot fi integrate în orice tip de bucătărie și nu necesită substanțe adiționale pentru protecție.

În noul show-room-ul ValdiMobila de pe strada Uzinelor 3, pe lângă proiecte inedite de mobilă vă așteaptă un sortiment variat de obiecte sanitare, inclusiv blaturi de bucătărie, din diverse materiale, într-un spectru bogat de culori. Vă așteptăm cu drag la o consultați gratuită, unde designerii noștri vă vor ajuta să stabiliți modelul perfect de mobilier, dar și blatul potrivit. Vă garantăm mobilă creată după toate standardele calității, într-un timp scurt, cu livrare, asamblare în toată Moldova.

Bucătăria visurilor, obiecte sanitare și cel mai stilat blat le găsiți în noul show-room ValdiMobila!