Montăm corect ușa de interior

Cum montăm corect o ușă de interior? Etape, sfaturi practice și recomandări

Renovarea ușilor de interior, exterior în apartament, casă este o activitate constituită din câteva etape importante, de realizarea cărora depinde nemijlocit rezultatul final. Odată ce ați ales modelele de uși potrivite, luând în considerare designul, dimensiunile, forma camerei, urmează etapa montării a acestora, care poate fi realizată atât de un specialist, dacă ați optat pentru uși la comandă, sau individual, dacă aveți încredere în forțele proprii, posedați îndeletnicirile necesare, pentru a o fixa corect, într-un timp scurt.

În cazul în care ați cumpărat ușile cu ceva timp înainte de a pregăti suprafața pentru a le monta, respectați câteva reguli simple de păstrare, întru evitarea deteriorării acestora. Prima regulă este depozitarea acestora într-un loc uscat, ferit de ger, umezeală, care poate provoca umflarea, în cazul ușilor din lemn furniruit, MDF, PAL. La fel, se recomandă să o lăsați în ambalajul original, în poziție orizontală / verticală (în nici într-un caz înclinată), pentru a o proteja de deteriorări fizice, deformări, zgârieturi.

Etapele montării ușilor clasice

Până a ajunge la etapa de montaj a ușilor, mai întâi trebuie să le demontăm pe cele vechi. Chiar dacă pare o sarcină mai ușoară ca niciodată, țineți cont de câteva criterii simple de dezasamblare:

  • Pentru a scoate ușa, trebuie deșurubate balamalele. În funcție de tipul acestora, acestea pot fi scoase în perioade diferite de timp;
  • Demontarea tocului. Acesta poate fi tăiat utilizând un ferestrău, apoi scoasă cu grijă ca să nu deteriorați tencuiala;
  • Eliminarea resturilor. Ca ușa să fie fixată stabil, se recomandă să curățați suprafața de ipsos, bucăți de tencuială.
  1. Prinderea tocului de perete

După demontarea ușilor vechi, vă puteți pregăti de montarea ușilor de interior noi. Dacă ați ales uși clasice, procesul montării începe cu fixarea tocului, elementul principal care asigură stabilitatea ușii. Acesta trebuie fixat în perete, iar pentru a-l instala corect, aveți nevoie de o nivelă cu bulă de aer, ciocan, șurubelniță, distanțieri, câteva pene de lemn. Fiți atenți ca distanța dintre pardoseală și josul tocului să nu fie mai mică de 1,5cm, iar cea dintre toc și marginile golului, încercați să o păstrați egală. Pentru protecția tocului de uzură, puteți folosi hârtie adezivă.

  1. Fixarea balamalelor

Deosebim diverse tipuri de balamale, potrivite pentru anumite uși, culisante, batante sau obișnuite. De aceea, este foarte important să le alegeți pe cele potrivite, luând în considerare necesitățile familiei dvs. În cazul modelelor clasice, balamalele sunt fixate cu șuruburi. Asigurați-vă că sunt reglate bine, încercând să păstrați aceeași distanță între ușă și cant ca să nu vă facă probleme pe viitor. Ca să vedeți dacă le-ați fixat cum trebuie, puteți face o probă, închizând și deschizând ușa de câteva ori consecutiv.

  1. Finisajul

Pentru o fixare stabilă, spațiul gol rămas între toc și golul ușii urmează să fie umplut cu spumă poliuretanică. Doar după aplicarea, uscarea acesteia, puteți trece la cealaltă etapă: finisarea peretelui. În linirii generale procesul montării ușii ajunge până la 5 ore, respectând toate etapele. 

  1. Montarea încuietoarei (broaștei), mânerului

Ultima, dar nu cea din urmă etapă este instalarea accesoriilor. Și aici aveți parte de un sortiment vast de opțiuni în alegerea feroneriei, potrivite pentru necesitățile, posibilitățile fiecăruia. Alegeți modele calitative, dacă doriți să le utilizați o perioadă îndelungată.

Dacă sunteți în căutarea unor uși de interior de calitate superioară, compania Valdimobila, producătoare de mobilă și uși la comandă, este fără îndoială alegerea potrivită. Doar la noi puteți comanda uși de diferite modele, dimensiuni din MDF, PAL, lemn masiv, furniruit, realizate după mărimile, preferințele individuale. Timp de 13 ani pe piața din Moldova, am adunat toate îndeletnicirile necesare pentru crearea unor obiecte de mobilier, uși, unice prin design, funcționalitate. Noi vă garantăm un raport optim preț-calitate, proiectare individuală, livrare, asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

Cu ValdiMobila, ușile de interior de vis pot deveni realitate!