Cum să alegi patul ideal?

Cum să alegi patul ideal pentru un dormitor stilat și confortabil

Cum alegi un pat

Fără îndoială, elementul indispensabil într-un dormitor complet rămâne a fi patul, piesa de mobilier care ne asigură maximum confort pe timp de noapte, încărcându-ne cu energie pentru o nouă zi, și care dă un aspect mult mai „călduros” și ergonomic întregii camere, dacă e ales și poziționat corect. Anume din acest motiv, în amenajarea dormitorului alegerea mobilei, în special a patului matrimonial, este mereu o decizie de importanță majoră.

Primul punct important, este că paturile de dormitor nu au doar un rol decorativ, iar aspectul estetic ar trebuie să se subordoneze altor criterii precum confortul, calitatea saltelelor, caracterul ergonomic. Astfel, luând în considerare că ne petrecem a treia parte din viață, dormind, evitați achiziționarea paturilor ieftine, care aparent par o soluție optimă, dar în cele din urmă pot avea un impact negativ asupra sănătății și calității vieții dumneavoastră.

Dormitoarele moderne reușesc să întrunească pe lângă aspectul ergonomic, și detalii stilate care le transformă în încăperi multifuncționale, unde te poți relaxa, bucura de atmosfera din jur, ori de câte ori ești acolo. Iar fără un pat, dormitorul și-ar pierde din funcționalitate. Dacă sunteți în căutarea unui pat, tapițat, din lemn masiv sau oricare alt material, dotat cu cele mai bune saltele, țineți cont de câteva criterii, precum: materialul, designul, mărimea, calitatea cadrului, somierei, saltelei etc, fiecare având un rol aparte în asigurarea unui somn relaxant, liniștit, sănătos.

Paturi la comanda

Dimensiunile, forma paturilor

Mărimea patului trebuie să coincidă nemijlocit cu mărimea și forma camerei în care va fi integrat. Astfel, magazinele de mobilă ne oferă un sortiment vast de paturi pentru dormitor, ieftine sau de lux, cu forme, modele și dimensiuni, rabatabile, de mijloc sau de colț, create pentru a satisface preferințele, necesitățile fiecăruia.

O alternativă paturilor de vânzare, este mobila la comandă, realizată după propriile mărimi, cerințe, dorințe. Optând pentru modelele individuale, puteți fi siguri că acestea se vor integra în cameră fără nici o problemă, asigurându-vă confortul, bunăstarea întregii familii. După dimensiuni și formă, deosebim mai multe tipuri de paturi, precum:

  • Paturi mari, de regulă cu dimensiunea 200x200 sau 180x200. Se potrivesc în încăperile spațioase, unde pe lângă acesta, mai rămâne îndeajuns spațiu și pentru celelalte piese, cum ar fi: șifonierul, comoda, noptierele etc.
  • Pat de o persoană (single). Sunt alegerea perfectă în dormitorul copiilor. Cele mai cunoscute dimensiuni ale acest tip, sunt: 75x190, pentru copii mai mici, sau 90x200 pentru cei mai mari.
  • Pat de mijloc – 120x200. Variantă middle, potrivită pentru dormitoare mici, sau persoanele care au nevoie mai mult spațiu, când dorm singuri, ca să se întindă după cum îi spune inima.
  • Paturi duble (matrimoniale). Acestea au cadru - 140x200 sau 160x200. Pentru un somn confortabil, se recomandă să îi faceți mai întâi un mic test, asigurându-vă că două persoane, pot sta liber culcat pe el, cu brațele sub cap, ținând coatele întinse.

Un alt detaliu important al paturilor pentru dormitor e înălțimea. În prezent, aceasta variază, de la paturi joase, potrivite în încăpere cu stil modern, la modele înalte, în stil american. Unele variante au incorporate și câteva lăzi de depozitare, soluția perfectă pentru dormitoarele mici. Totuși, înălțimea recomandată din punct de vedere practic, cât și estetic, este: 35cm – 45cm. Urmând toate aceste criterii, vă rămâne doar să îl integrați corect în cameră, și confortul, împăcarea sufletească e garantată.

ValdiMobila, compania producătoare de mobilă, uși la comandă poate deveni ajutorul ideal în crearea mobilierului de vis pentru dormitorul dumneavoastră, la prețuri avantajoase. Doar la noi, puteți comanda mobilă de dormitor complet: paturi moderne, noptiere, șifoniere, comode, masă de toaletă din lemn, PAL sau MDF calitativ. Dacă încă nu sunteți sigur ce stil să alegeți, noi vă vom ajuta cu sfaturi, recomandări. Pe parcursul a 13 ani de experiență în crearea mobilei pe piața din Moldova, am reușit să adunăm toate îndeletnicirile necesare pentru a vă asigura cel mai înalt nivel al calității. În plus, aveți parte de proiectare individuală, livrare, asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

ValdiMobila – mobila creată pentru tine!