Cum alegi ușile de interior?

Cum alegi ușile de interior potrivite pentru casa ta? Sfaturi practice

Cum corect de ales usi de interior

Ușile de interior sunt principalele elemente ale fiecărei case, iar alegerea lor este un proces important în amenajarea locuinței, dar și un detaliu pentru maximum securitate și confort. Aceste elemente ne asigură intimitatea, siguranța de care avem nevoie, pentru a ne simți bine acasă. Din acest motiv, este foarte important să urmați câteva criterii simple, dacă ați decis să faceți acest pas, ca rezultatul final să vă satisfacă în totalitate așteptările.

Primul sfat pentru alegerea ușilor: nu vă grăbiți! Analizați în detalii cum doriți să arate noile uși. Proiectați-vă în minte răspunsul la patru întrebări simple:

  • Pentru ce camere vor fi destinate?
  • Ce înălțime au camerele?
  • În ce stil vă amenajați casa?
  • Ce buget planificați?

Nu uitați despre principalul scop al acestora: funcționalitatea. O ușă frumoasă și funcțională, care nu scârțâie și se deschide ușor este apogeul perfecțiunii într-o casă nouă. În continuare, vom analiza pe scurt cinci cei mai importanți factori de care depinde nemijlocit alegerea corectă a acestor elemente primordiale pentru locuință.

Modelul

Magazinele de uși ne oferă un sortiment larg de modele moderne, potrivite pentru fiecare casă. Dar nu întotdeauna din multitudinea promoțiilor la uși găsiți tipul care s-ar asorta perfect cu celelalte detalii ale casei dvs. În așa caz puteți opta pentru uși interioare la comandă, conform dimensiunilor, nuanțelor dorite. Țineți cont de mărimea camerei, și evitați ușile cu prea multe ornamente, care pur și simplu vor încărca prea tare încăperea.

Deschiderea

La acest capitol aveți două opțiuni: deschiderea spre interior sau exterior, iar acest detaliu depinde de poziționarea balamalelor. Atrageți atenția la camerele vecine, pentru a nu crea disconfort la deschidere. Pentru dormitor e bine să alegeți uși cu deschidere în interior, iar pentru salon sau sufragerie, cu deschidere spre exterior.  

Materialele

Sunt mai multe tipuri de materiale, unul din cele mai populare fiind lemnul. Materialul ales poate fi potrivit cu parchetul și chiar cu mobilierul, pentru o îmbinare perfectă. Cele mai bune uși sunt considerate cele clasice, din lemn masiv, foarte durabile, dar un pic mai grele.

Accesoriile

Pentru o funcționare pe măsură, accesoriile ușilor trebuie să fie de calitate superioară. Se recomandă fixarea balamalelor în minim trei puncte, două pe toc și una pe blat. Același lucru e și cu mânerele, la care vom atrage neapărat atenție, ca să nu ne pomenim că rămânem cu mânerul în mână.

Culoarea (finisajul)

Nuanța este la fel de importantă ca și celelalte criterii, ca efectul final să fie unul pe măsură. În cazul ușilor din lemn, puteți alege un finisaj care va evidenția naturalețea acestora, iar cea mai utilizată metodă pentru un luciu proeminent este finisajul cu lac, care accentuează frumos fibrele lemnului masiv. Dacă vă gândiți la un stil mai modern, alegeți nuanță în funcție de stilul general al casei. Ușile albe vor rămâne mereu actuale, deoarece pot fi asortate cu orice încăpere.

Compania ValdiMobila vă poate ajuta să „echipați” locuința dumneavoastră cu uși interioare, calitative, la prețuri accesibile. În catalogul nostru găsiți un sortiment vast de modele, de la clasa econom și până cea de lux, care vă pot servi drept reper în alegerea modelului potrivit pentru casa dumneavoastră. Plus la toate, aveți parte de un raport optim preț-calitate, reduceri, bonusuri. Comandă uși de interior la Valdimobila, și beneficiați de proiectare, livrare și asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

ValdiMobila – uși interioare create pentru tine!