Cum alegem ușile de interior potrivite?

Cum alegi ușile de interior potrivite pentru casa ta? Sfaturi practice

Cum corect de ales usi de interior

Ușile de interior sunt unul din principalele elemente de design ale fiecărei case. Iar alegerea lor este un proces important în amenajare, dar și un detaliu capabil să ne ofere maximum securitate și confort. Acestea ne asigură intimitatea de care avem nevoie, creând astfel o atmosferă sigură și comodă în fiecare casă sau apartament. Din acest motiv, este foarte important să urmați câteva criterii simple, dar importante, dacă sunteți pe cale să achiziționați uși de interior noi, pentru ca rezultatul final să vă satisfacă în totalitate așteptările.

Primul sfat în alegerea ușilor: nu vă grăbiți! Analizați în detaliu, cum doriți să arate viitoarele uși, care sunt principalele necesități și preferințe. Iar mai precis, proiectați-vă în minte răspunsul la patru întrebări simple:

  • Pentru ce camere vor fi destinate?
  • Ce înălțime și dimensiuni au camerele?
  • În ce stil vă amenajați casa?
  • Ce buget planificați?

Nu uitați despre principalul criteriu al oricărei uși: funcționalitatea. O ușă frumoasă și funcțională, care nu scârțâie și se deschide ușor este pur și simplu un must-have într-o casă nouă. În continuare, vom analiza, pe scurt, 5 factori primordiali de care depinde nemijlocit alegerea corectă a ușilor de interior pentru casă.

  1. Magazinele specializate ne oferă un sortiment larg de uși de interior moderne, clasice sau neoclasice. Dar nu întotdeauna din multitudinea ofertelor, poți găsi modelul care s-ar asorta perfect cu celelalte detalii ale casei. (stil, design, dimensiuni). În așa caz puteți opta pentru uși interioare la comandă, realizate conform propriilor dimensiuni și nuanțelor. Țineți cont de mărimea camerei, stilul general și evitați ușile cu prea multe ornamente, care pur și simplu vor încărca încăperea.
  2. La acest capitol aveți două opțiuni: deschiderea spre interior sau exterior, iar acest detaliu depinde de poziționarea balamalelor. Atrageți atenția la camerele vecine, pentru a nu crea disconfort la deschidere. Pentru dormitor e bine să alegeți uși de interior cu montarea deschiderii în interior, iar pentru salon sau sufragerie, cu deschidere spre exterior.
  3. Există mai multe tipuri de material folosite pentru producerea ușilor de interior: MDF, PAL, eco-furnir, furnir sau lemn natural. Materialul ales poate fi combinat cu parchetul și chiar cu mobilierul, pentru o îmbinare perfectă. Cele mai populare sunt considerate uși de interior șponate, cu design stilat, foarte durabile în timp și la un preț ceva mai avantajos decât ușile din lemn natural.
  4. Accesoriile (feroneria). Pentru o funcționare pe măsură, ușile de interior trebuie să fie dotate cu feronerie de calitate superioară. Se recomandă fixarea balamalelor în minim trei puncte, două pe toc și una pe blat. Același lucru e și cu mânerele, broasca și lacătul.
  5. Culoarea (finisajul). Nuanța este la fel de importantă ca și celelalte criterii, de aceea merită aleasă cu grijă. În cazul ușilor din furnir (șpon), puteți opta pentru un finisaj care va evidenția naturalețea și frumusețea fibrelor lemnului masiv. Anul acesta sunt în vogă culorile naturale, precum: uși de interior culoarea Wenge, bej, crem, cappuccino, alb etc. Ușile albe vor rămâne mereu actuale, deoarece pot fi asortate cu orice încăpere.

Compania ValdiMobila vă poate ajuta să vă „echipați” locuința cu uși de interior, la oferte avantajoase, atât la comandă, cât și de la branduri cunoscute, precum: Rodos, Terminus, Belwooddoors, Albero, New Style etc. În catalogul nostru găsiți un sortiment vast de uși de interior modele noi, de la clasa econom și până la cea premium. În plus, aveți parte de un raport optim preț-calitate, reduceri, bonusuri periodice. De asemenea, comandând uși de interior la Valdimobila, beneficiați de proiectare, livrare și asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

ValdiMobila – uși interioare create pentru tine!