Cum să amenajezi dormitorul?

Amenajarea dormitorului: cum să alegi mobilierul perfect?

Cum să alegi mobilier pentru dormitor

Dormitorul este una din cele mai importante încăperi din fiecare casă, spațiu al odihnei, relaxării și liniștii sufletești, iar pentru a menține această atmosferă relaxantă, trebuie „echipată” cu un mobilier pe măsură. Dincolo de aspectul estetic, nu uitați de funcționalitate, fiecare detaliu avându-și rolul său în crearea zonei potrivite pentru întărirea forțelor. Alt detaliu important este echilibru între confort, stil, „pilonii” fiecărei case.

Ceva timp în urmă oamenii obișnuiau să achiziționeze mobilierul pentru dormitor din magazinele de mobilă, dar nu întotdeauna erau mulțumiți de rezultatul final, fie că nu corespundea cu așteptările, sau dimensiunile camerei. Astăzi tot mai multe persoane aleg mobila la comandă, creată conform dimensiunilor, stilului, gusturilor proprii. Totuși, chiar și atunci când ai ales această alternativă, reține câteva reguli simple ca să ai parte de un dormitor stilat și mega confortabil.

  1. Stabiliți stilul general al camerei

Acesta este primul pas cu care ar trebui să începeți organizarea încăperii, ce va deveni nu doar o cameră de dormit, dar și un spațiu eficient, practic, unde veți păstra o mare parte din lucrurile personale. Designerii recomandă să alegem nuanțe calde, pastelate, care să pună în valoarea lumina naturală din cameră. Totuși, aceasta nu este o lege, și fiecare își poate alege nuanțele care îi sunt aproape sufletului. Însă pe lângă preferințele de moment, ține cont și de faptul ca designul să rămână în vogă și peste ani. Dormitoarele clasice cu accente moderne nu se vor demoda niciodată.   

  1. Decideți din ce material va fi mobila

În prezent există numeroase materiale din care se produce mobilă, cum ar fi lemn, MDF, PAL. Modelele de dormitoare din lemn masiv sunt considerate mai rezistente în timp, dar de regulă sunt mai scumpe. Dacă totuși vă gândiți la dormitoare mai ieftine, PAL-ul și MDF-ul sunt o alternativă lemnului masiv, imitând aspectul natural al lemnului. La unele modele noi, se optează pentru combinarea materialelor cu accesorii din metal sau sticlă.

  1. Alegeți modelul patului – elementul care dictează atmosfera generală a camerei

Când vine vorba despre mobilierul pentru camera de dormit, patul este atributul esențial al unui dormitor complet, pe lângă dulap și celelalte piese destinate predominant depozitării lucrurilor. Pentru echilibru absolut, acesta trebuie ales, poziționat conform formei, dimensiunii acestuia. Întru evitarea încărcării spațiului, se recomandă amplasarea patului la cel puțin 60 cm de perete, ușă. Încă un element esențial este salteaua, care trebuie aleasă minuțios, întru asigurarea unui somn bun.

  1. Completați dormitorul cu mobilierul suplimentar

Încercați să nu ocupați toată camera cu prea mult mobilier. Într-o cameră pentru somn sunt nelipsite: noptierele, patul, masa de toaletă, o comodă, un dulap cupe (cu uși culisante) sau obișnuit. Alegeți un dulap pentru haine compartimentat, unde veți putea depozita toate cele necesare. Nu uitați că mobila simplă din materiale calitative, va rămâne mereu actuală, și va putea fi combinată mult mai ușor cu orice interior.

  1. Integrați corect mobilierul în încăpere

Dormitorul trebuie să fie cât mai organizat, ca să devină spațiul potrivit pentru relaxare. Formula desăvârșită pentru o încăpere spațioasă, este cu patul pe centru și noptierele dispuse pe o parte și pe alta, la distanțe egale. Dulapul se amplasează în funcție de proiectul camerei, pe un perete liber (fără ferestre sau ușă). Dulapul și comoda pot fi amplasate la dorință, important să nu blocheze trecerea. Puteți încheia efectul cu o ușă de interior, corect potrivită, care va transforma această încăpere în camera dvs. preferată.  

Compania ValdiMobila este companionul ideal în amenajarea unui dormitor modern, confortabil, stilat, la prețuri accesibile. Pe parcursul a 13 ani de experiență în acest domeniu am reușit să adunăm un bagaj întreg de cunoștințe, îndeletniciri pe care le utilizăm în producerea mobilei, ușilor. Dacă visați la un dormitor în stil clasic sau modern, doar la noi puteți comanda dormitoare ieftine online, beneficiind de proiectare individuală, livrare, instalare gratuită în raza orașului Chișinău.

Cu ValdiMobila dormitorul de vis poate deveni realitate!