Cum să amenajăm corect dormitorul?

Amenajarea dormitorului: cum alegem mobilierul perfect?

Cum să alegi mobilier pentru dormitor

Dormitorul este una din cele mai importante încăperi din fiecare casă. Spațiu al odihnei, relaxării și liniștii sufletești. Iar pentru a menține această atmosferă relaxantă, trebuie să-l echipăm cu un mobilier pe măsură. Dincolo de aspectul estetic, care își are rolul său în asigurarea confortului, nu trebuie să uităm și de aspectul funcționalității. Fiecare element de design avându-și rolul său în crearea unei încăperi perfecte pentru relare și somn sănătos. Iar formula perfectă este să combinăm stilul unic cu funcționalitate și confortul.

Mobila pentru dormitor modernă: la ce detalii să atragem atenția?

Ceva timp în urmă, oamenii obișnuiau să achiziționeze mobilierul pentru dormitor exclusiv din magazinele de mobilă. Dar, rezultatul final nu corespundea mereu cu așteptările sau dimensiunile individuale ale camerei. Astăzi, tot mai multe persoane aleg mobila pentru dormitor la comandă, creată după proiecte individuale, ținând cont de propriile necesități, preferințe, dar și buget. Indiferent pentru ce alternativă optați este important să rețineți câteva reguli simple, dar utile ca să aveți parte de un dormitor stilat și mega confortabil.

  1. Stabiliți stilul general al camerei. Acesta este primul pas cu care ar trebui să începeți organizarea unui dormitor perfect pentru dormit, dar și dotat cu spații necesare pentru păstrarea lucrurilor personale. Designerii recomandă să alegem nuanțe calde, pastelate, care să pună în valoare lumina naturală din cameră. Totuși, fiecare își poate alege nuanțele care îi sunt aproape sufletului. Însă pe lângă preferințele în vogă, este important să ținem cont și de faptul ca designul să rămână actual în timp și peste ani. De exemplu, dormitoarele neoclasice, cu accente moderne sau mobila de dormitor italiană nu se vor demoda niciodată.   
  2. Decideți din ce material va fi creată mobila. În prezent există numeroase materiale pentru producerea mobilierului, cum ar fi furnirul, lemnul natural, MDF sau PAL. Modelele de dormitoare din furnir sau lemn sunt considerate mai rezistente în timp, dar, de regulă, sunt mai scumpe. Dacă totuși vă gândiți la dormitoare ieftine, PAL-ul și MDF-ul sunt o alternativă de buget, care imită aproape identic aspectul natural al lemnului. Pentru unele seturi de dormitoare, se optează pentru combinarea materialelor cu accesorii din metal sau sticlă.
  3. Alegeți corect patul matrimonial – elementul care dictează atmosfera generală a camerei. Din setul de mobilier pentru camera de dormit, patul este atributul esențial, alături de dulap, tumbe, comodă și masa de toaletă. Pentru un echilibru absolut, acesta trebuie ales și amplasat ținând cont de forma și dimensiunea încăperii. Pentru a evita supraîncărcarea spațiului, se recomandă amplasarea patului la cel puțin 60 cm de la perete și ușă. Încă un element esențial este salteaua, care trebuie aleasă minuțios ca să vă asigure un somn bun.
  4. Completați dormitorul cu mobilier suplimentar. Încercați să nu îmbulziți dormitorul cu prea mult mobilier. Într-o cameră pentru somn sunt nelipsite: noptierele, patul, masa de toaletă, o comodă și un dulap cupe pentru dormitor. Alegeți un model de dulap pentru bine compartimentat, unde veți putea depozita eficient toate lucrurile. Nu uitați că mobila simplă din materiale calitative, va rămâne mereu actuală și poate fi combinată mult mai ușor cu orice tip de interior.
  5. Integrați corect mobilierul. Dormitorul trebuie să fie cât mai organizat, ca să devină spațiul potrivit pentru relaxare. Formula desăvârșită pentru un dormitor mare, este cu patul pe centru și noptierele dispuse pe o parte și pe alta, la distanțe egale. Dulapul se amplasează în funcție de proiectul camerei, pe un perete liber (fără ferestre sau ușă). Iar masa de toaletă și comoda pot fi amplasate la dorință, important să nu blocheze trecerea. Puteți încheia efectul cu o ușă de interior în același stil.

ValdiMobila poate deveni companionul ideal în amenajarea unui dormitor confortabil și stilat, la prețuri accesibile pentru fiecare. Pe parcursul a peste 13 ani de experiență în acest domeniu am reușit să adunăm un bagaj întreg de cunoștințe și îndeletniciri pe care le utilizăm în producerea mobilei și ușilor noastre. Dacă visați la un dormitor în stil clasic sau modern, doar la noi puteți comanda dormitoare online din clasa de buget sau premium, beneficiind de proiectare individuală, livrare și instalare gratuită în raza orașului Chișinău.

Cu ValdiMobila îți poți transforma dormitorul într-o cameră de vis!