Cum alegem mobila pentru camera copiilor?

Criterii importante în alegerea mobilierului pentru camera copiilor

Cum sa alegi corect mobilierul pentru camera de copii

Mulți părinți cred că amenajarea camerei copiilor este una din cele mai ușoare sarcini.  Până nu se ciocnesc direct cu această provocare, doar, aparent ușoară. E și firesc că fiecare părinte își dorește ca atmosfera din încăperea în care copiii săi își petrec cea mai mare parte a zilei, să le ofere doar emoții pozitive, maximum relaxare și confort. Iar elementele care pot asigura confortul în orice camera, inclusiv dormitorul celor mici sunt anume obiectele de mobilier.  

Spre marea bucurie, magazinele de mobilă ne oferă un sortiment larg de mobilier pentru copii, perfect atât din punctul de vedere al aspectului estetic, ergonomic, dar și funcțional. Totuși, uneori, chiar și din mulțimea de oferte, e greu să găsești mobila care s-ar potrivi perfect cu dimensiunile încăperii căreia îi este destinată, cu preferințele proprii, stilul general al casei sau chiar bugetul stabilit. Cea mai bună alternativă în acest sens este mobila pentru copii la comandă, efectuată după propriile preferințe, necesități și măsuri. De ce? Pentru că mobila realizată la comandă este:

  • Personalizată;
  • Creată din cele mai bune materiale;
  • În nuanțele și stilul dorit;
  • Durabilă în timp;
  • Coincide în totalitate cu așteptările.

Alegem mobilier în camera copiilor ca într-un „joc”

Chiar și dacă apelați la un producător de mobilier, alegerea pieselor potrivite rămâne a fi o sarcină destul de complexă, care presupune analiza mai multor criterii importante. Primul lucru înainte de a începe căutările este să vă adunați împreună cu „locatarii” mai mici și să discutați despre cum își văd ei mica „împărăție”. Și asta, pentru ca mobila pentru camera copiilor să se potrivească atât cu preferințele părinților, cât și cu dorințele și necesitățile celor mici. În continuare, vom analiza cei mai importanți factori pentru a transforma această provocare într-un „joc” pentru întreaga familie.

  1. Dimensiunea camerei și spațiul disponibil. Acest criteriu este principal în amenajarea oricărei încăperi, pentru că anume de dimensiunile și forma camerei, depinde nemijlocit mobilierul. Stabiliți elementele de care aveți nevoie în primul rând (pat, dulap, masă, scaune). Încercați să le amplasați schematic în proiect, după care, puteți să vă gândiți și la cele elementele suplimentare, cum ar fi cele pentru spațiul de joacă.
  2. Preferințele celor mari și mici. În alegerea mobilei, copiii sunt un pic mai nedumeriți la partea tehnică, dar știu perfect care e culoarea lor preferată sau personajul din desene animate. Astfel, încercați să îi îndrumați cu idei, poze cu modele online, lăsându-i pe ei să-și aleagă nuanța, stilul și chiar forma patului. Mai greu e să alegem mobila pentru camera bebelușului, care nu poate să-și exprime dorințele. Iat toată decizia cade pe umerii părinților. Aceștea trebuie să atragă atenția și la alte detalii importante, cum sunt: funcționalitatea, siguranța și confortul. Iar ce ține de design, decizia finală trebuie lăsat pe seama celor mici.
  3. Rezistența, siguranța mobilierului. Versatilitatea este un criteriu important, indiferent că amenajați dormitorul unei fetițe sau unui băiețel. Nu uitați cât de energici sunt copiii când se joacă de-a v-ați ascunselea prin dulapuri, sar pe pat sau aleargă cu viteza luminii prin camera. Astfel, se recomandă ca mobila în camera lor să fie din materiale rezistente, sigure și bine montate. Puteți alege mobilă din MDF, PAL sau chiar furnir natural, care, asamblată corect vă va sluji mult timp înainte. Încă un factor important este siguranța. Evitați finisajele din lacuri, vopsele chimice, marginile ascuțite sau dulapurile prea masive.
  4. Confortul și funcționalitatea. Mobilierul destinat copiilor trebuie să fie confortabil și functional. Acesta trebuie să asigure copiilor dvs. un somn liniștit, spațiu potrivit pentru joacă, relaxare, suficient spațiu pentru depozitarea hainelor, lucrurilor personale și jucăriilor. Optând pentru dulapuri cupe, comode cu multe sertare, puteți fi siguri că în camera celor mici va fi mereu curat, și nu vă va lua prea mult timp să aranjați lucrurile la locul lor.
  5. Bugetul stabilit. Și ultimul dar nu cel din urmă este bugetul, de care depinde calitatea, complexitatea și modelul mobilierului ales. Important este să conștientizați că mobila de calitate, cere o investiție financiară mai mare decât cea din mobila pentru copii ieftină. În schimb, veți putea fi siguri de durabilitatea acesteia în timp.

Compania ValdiMobila vă poate ajuta în amejarea camerelor micuților voștri cu mobilă calitativă, stilată și rezistentă, la prețuri pentru orice buzunar. Doar la noi puteți alege diverse tipuri de mobilă la comandă, beneficiind de proiectare 3D individuală, livrare și asamblare gratuită în raza orașului Chișinău. Experiența bogată în acest domeniu, personal calificat, materialele de cea mai înaltă calitate utilizate în producere sunt criteriile forte care stau la baza companiei noastre.

Vă garantăm un raport optim preț-calitate, operativitate și mobilă care-și merită investiția.