Cum să alegi mobila pentru copii?

Criterii de care trebuie să țineți cont în alegerea mobilierului potrivit pentru camera copiilor

Cum sa alegi corect mobilierul pentru camera de copii

Mulți părinți cred că amenajarea camerei copiilor este una din cele mai ușoare sarcini în decorarea case, până nu se ciocnesc direct cu această provocare, aparent ușoară. Fiecare părinte își dorește ca ambientul încăperii în care copiii își petrec cea mai mare parte a zilei, să le ofere doar emoții pozitive, iar mobila pentru copii decorată cu accesorii stilate vor transforma această cameră într-o adevărată poveste.

Spre marea bucurie, magazinele de mobilă ne oferă un sortiment larg de mobilier pentru copii care pot face față atât aspectului estetic, ergonomic, funcțional. Iar dacă ați cutreierat toate magazinele, iar dimensiunile camerei nu se potrivesc deloc cu piesele care v-au bătut la ochi, o alternativă este mobila la comandă, efectuată după măsurile individuale, propriile preferințe, necesități.

Alegerea pieselor de mobilier potrivite pentru această cameră este o sarcină complexă, care presupune analizarea mai multor criterii importante. Dar, primul lucru înainte de a începe lucrările decorative este să vă adunați împreună cu „locatarii” acestei încăperi și să discutați despre cum își văd ei mica lor „împărăție”, pentru ca mobilierul pentru camera copilului să se potrivească atât cu preferințele părinților, cât și cu dorințele, necesitățile celor mici. În continuare vom analiza câțiva factori importanți pentru ca această provocare să devină o decizie simplă, ușoară.

  1. Dimensiunea camerei, spațiul disponibil

Acest criteriu este principal când merge vorba despre amenajarea oricărei încăperi, pentru că anume de dimensiunile și forma camerei depinde nemijlocit mobilierul. Stabiliți elementele de care aveți nevoie în primul rând (pat, dulap cupe sau obișnuit, masă, scaune), încercați să le amplasați schematic în proiect, după care puteți să vă gândiți și la cele suplimentare destinate mai ales spațiului pentru joacă.

  1. Preferințele copiilor, părinților

În alegerea mobilei, copiii sunt un pic mai nedumeriți la capitolul ce s-ar potrivi și ce nu cu designul, atmosfera din camera lor. Din acest motiv încercați să îi îndrumați cu idei, poze cu modele online, lăsându-i pe ei să-și aleagă nuanța, stilul și chiar forma patului. Mai greu e să alegem mobila pentru camera bebelușului, care nu poate să-și exprime dorințele și decizia cade total pe umerii părinților. Părinții trebuie să atragă atenția la alte detalii importante, precum funcționalitatea, siguranța sau confortul, iar designul, trebuie lăsat pe seama copiilor, căci până la urmă este locșorul lor de evadare.

  1. Rezistența, siguranța mobilierului

Versatilitatea este un criteriu important ce trebuie respectat indiferent că alegeți amenajați dormitorul unei fetițe sau unui băiețel. Nu uitați ce energici sunt copiii când se joacă de-a v-ați ascunselea prin dulapuri, sar pe pat sau aleargă cu viteza luminii prin cameră, astfel se recomandă ca mobila să fie din materiale rezistente, bine montate. Puteți alege mobilă din MDF, PAL sau chiar lemn natural, care asamblată corect vă va sluji mult timp înainte. Încă un factor important este și siguranța. Evitați finisajele din lacuri, vopsele chimice, marginile ascuțite dulapurile prea masive, înalte.

  1. Confortul și funcționalitatea

Mobilierul destinat copiilor trebuie să fie confortabil și funcțional, asigurându-i copilului dvs. un somn liniștit, spațiu potrivit pentru joacă, relaxare, suficient spațiu pentru depozitarea hainelor, lucrurilor personale, jucăriilor. Optând pentru dulapuri cupe, comode cu multe sertare, puteți fi siguri că în camere mereu va fi curat, și nu vă va lua mult timp să aranjați lucrurile la locul lor.

  1. Bugetul prestabilit

Și ultimul dar nu cel din urmă este bugetul stabilit pentru amenajarea acestei camere, de care depinde și modelul mobilierului pe care l-ați ales. Important este să conștientizați că mobila de calitate, cere o investiție financiară mai mare decât cea obișnuită, în schimb puteți fi sigur de durabilitatea acesteia în timp.

Compania ValdiMobila vă poate ajuta să amenajați camera micuților dumneavoastră, cu mobilă calitativă, stilată, rezistentă, la prețuri accesibile pentru orice buzunar. Doar la noi puteți alege diverse tipuri de mobilă la comandă, beneficiind în același timp de proiectare 3D individuală, livrare, asamblare gratuită în raza orașului Chișinău. Experiența bogată de peste 13 ani în acest domeniu personalul calificat, materialele de calitate utilizate în producere sunt criterii principale care stau la baza companiei noastre. Noi vă garantăm un raport optim preț-calitate, operativitate și produse durabile în timp.

ValdiMobila – mobila creată pentru tine!