06Apr

Ce să alegeți: uși din furnir natural sau eco-furnir? Diferențe și avantaje

Comentarii

În prezent, când diversitatea materialelor pentru producerea ușilor de interior este atât de diversă, cât de straniu nu ar suna, este destul de dificil să alegi modelul de uși potrivit. În plus, pe lângă materialele tradiționale, au fost inventate și o serie de analoage artificiale, care, practic ne oferă același nivel de calitate și eficiență, dar la un preț ceva mai scăzut. Iar în unele cazuri, durabilitatea materialelor artificiale este mult mai înaltă, decât a celor naturale. Cum ar fi ușile din lemn, care din cauza rezistenței scăzute la factori precum umiditate și fluctuații de temperatură și-a cam pierdut din popularitate.

Unele din cele mai populare materiale pentru uși, din zilele noastre, care uneori este greu să le diferențiezi cu ochiul liber, sunt furnirul natural (șpon) și eco-furnirul, mai numit și „eco-polipropilenă” sau „eco-șpon”. Prin ce se deosebesc, ce avantaje și dezavantaje ne aduce fiecare din ele, dar și care material este mai eficient și durabil, vă dezvăluim în continuare.

Ce este furnirul natural?

Sintagma „natural” din denumire ne dă de înțeles din prima că este vorba despre un material produs din fibre lemnoase naturale. Furnirul, cunoscut în popor ca „spon” reprezintă o placă subțire din lemn natural, cu grosimea de 0,5 – 0,8mm. Fiind creat în totalitate din lemn, acesta imită aceeași structură unică a fibrei lemnoase, nuanță și factură estetică a anumit specii de lemn. La prima vedere e greu să diferențiezi o ușă din lemn masiv, de una din furnir. Totuși, la capitolul preț, diferența este destul de mare, ușile din șpon fiind mult mai econome.

Construcția ușilor furniruite este alcătuită dintr-o carcasă din lemn, umplută pe interior cu plăci din MDF și acoperită cu folia subțire din șpon. Aceste uși se remarcă în primul rând prin aspectul estetic unic, elegant și natural. Exploatarea și îngrijirea corectă asigură o durabilitate bună în timp, chiar și până la 20 de ani, păstrându-și același aspect estetic.

Ce este eco-furnirul?

Un material nou, dar destul de popular în producerea ușilor este și eco-furnirul, cunoscut mai ales pentru avantajele pe care ni le aduce. Structura eco-furnirului reprezintă de fapt niște fibre lemnoase presate, unite între ele cu ajutorul unor cleiuri sintetice, care nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. La capitolul estetic, acest material ne oferă același design elegant, ce imită foarte bine structura naturală a lemnului și textura fibrelor lemnoase. Iar din punct de vedere durabilității în timp, ușile din eco-furnir sunt chiar mai rezistente la factorii externi, decât cele din furnir natural.

 1. eco-polipropilena nu își schimbă nuanța;
 2. este rezistentă la substanțe chimice de îngrijire;
 3. la lovituri mecanice;
 4. la umiditate, dar și fluctuațiile temperaturii.
 5. Iar unul din plusurile majore – este prețul de buget.

Concluzia

Care material este mai bun? Răspunsul este strict individual, căci până la urmă fiecare utilizator are necesități și preferințe individuale. Fără îndoială, alegând uși noi în casă, fiecare își dorește ca achiziția să fie una de calitate, durabilă în timp și care își merită investiția. Desigur, frumusețea naturală a lemnului este unică, capabilă să ne aducă o atmosferă și energetică specială. Dar, cu părere de rău, ușile din lemn furniruite sunt ceva mai gingașe la factorii externi, iar acest lucru influențează direct și durabilitatea. Analoagele artificiale, precum eco-furnirul, prietenesc mai bine cu rezistența, dar totuși nu imită pe deplin acea eleganță naturală. Anume din acest motiv, alegerea depinde anume de ceea ce vă doriți mai mult!

ValdiMobila este gata să vă vină în ajutor cu o colecție imensă de uși de interior moderne și clasice, de la producători renumiți, precum Rodos, Terminus, Belwooddoors, Albero, New Style etc, la prețuri avantajoase pentru fiecare. Chiar și acum, când situația epidemiologică nu ne permite să ne desfășurăm activitatea, aveți posibilitatea să comandați online orice model de uși din stoc, cu livrare la domiciliu. Pentru detalii, puteți apela la următoarele numere:

 • GSM: 079 064 963 / 069 125 377;
 • Viber / Whatsapp / Telegram (069125377);
 • Messenger;
 • Instagram: @valdimobila.usi;
 • Facebook: @valdimobilausi
 • Email: [email protected].

ValdiMobila – cu noi confortul devine realitate!

Distribue prietenilor