09Mar

Primăvara – anotimpul culorilor! Ce nuanțe pentru bucătării să alegi în 2020?

Comentarii

Nuanțele mobilei sunt una din cele mai importante detalii, când vine vorba de alegerea mobilierului în bucătărie. Fiecare gospodină își dorește o bucătărie luminoasă, mare și confortabilă, unde poate găti cele mai delicioase bucate și lua masa alături de cei dragi. Iar, cât de banal nu ar părea, anume de nuanța aleasă, dar și integrarea acesteia în designul general, depinde direct atmosfera întregii încăperi. O nuanță aleasă corect poate mări vizual spațiul, crea o atmosferă relaxantă, sau, dimpotrivă să micșoreze spațiul din jur și chiar să întunece încăperea.

Anume din acest motiv, paleta de culori pentru bucătării este foarte diversă, pentru ca fiecare utilizator să își aleagă nuanța, ce i se potrivește cel mai bine. Totuși, pentru ca nuanța aleasă să se combine perfect cu designul general, să fie actuală în timp, dar și să dea bucătăriei un aspect practic, este important să țineți cont de câteva reguli simple de design, puse în practică de ani buni de către designerii Valdimobila, și anume:

  • Bucătăriile în culori deschise, precum: bej, roz-pudră, verde, albastru deschis sau alb pot mări vizual spațiul;
  • În bucătăriile mici, nu se recomandă să alegeți culori prea închise, acesta vor micșora vizual spațiul și vor îngreuna atmosfera;
  • Atunci când alegeți culoarea bucătăriei, țineți cont de designul general;
  • Optați pentru culori neutre, actuale în timp, care, periodic pot fi combinate cu accesorii, dacă doriți unele schimbări.

Variante de culori pentru amenajarea bucătăriei

Tendințele pentru mobilierul în bucătărie se schimbă cu fiecare an. În ultima perioadă, caracteristica principală a mobilierului modern este în primul rând confortul, aspectul ergonomic și actualitatea în timp. Astăzi, sunt la modă în special bucătăriile cu design minimalist, fără prea multe accesorii sau elemente decorative, în nuanțe Basic. Dacă încă nu v-ați decis cu nuanța potrivită pentru bucătăria dumneavoastră, iată câteva culori cu care, la sigur, nu veți da greș:

  1. Bucătărie culoarea albă. Nu are termen de actualitate, va fi mereu la modă, arată elegant, rafinat și practic. Se combină perfect cu accesorii exotice, care îi scot în evidență eleganța. Chiar dacă este rafinată, este o culoare rece și pentru a „încălzi” un pic atmosfera se recomandă să optați pentru pereți în nuanțe calde și accesorii.
  2. Bucătării culoarea capuccinno (bej). Nuanța care a luat amploare în toate ramurile, inclusiv mobilier. Se combină perfect cu orice interior și va rămâne mult timp actuală. În plus, puteți experimenta cu accesorii în nuanțe mai exotice.
  3. Bucătării în culori calde (roșu, oranj, roz, galben). Varianta perfectă dacă vă doriți ceva mai deosebit, accente curajoase și culori exotice. O astfel de bucătărie va fi observată din prima, dar va fi mai greu de ales toate accesoriile și chiar electrocasnicele, ca să se combine perfect unul cu celălalt.
  4. Nuanțe reci (verde, albastru, gri, negru). Arată mai conservator, dau un aspect mai dur încăperii și se potrivesc mai ales pentru modelele în stil clasic sau neoclasic.
  5. Bucătării culoarea lemnului. Nuanțele naturale nu vor ieși nici ele niciodată din modă, fiind utilizate pe larg pentru mobilierul în orice stil, de la cel clasic până la modern. Dau încăperii un aspect elegant, rustic, pot fi ușor combinate cu accesorii. Și, la fel ca modelel în nuanțe Basic (negru sau alb) rămân actual în timp.

La ValdiMobila, producător autohton de mobilă la comandă, puteți comanda mobilier pentru bucătării din materiale diverse, din toate segmentele de preț (PAL, MDF, furnir sau lemn natural), la prețuri avantajoase pentru fiecare. În plus, vă oferim cea mai bogată paletă de nuanțe, modele și feronerie. Dacă încă nu v-ați decis cu modelul potrivit, designerii noștri sunt gata să vă ajute cu sfaturi și recomandări. Vă așteptăm în show-room-ul nostru de pe strada Uzinelor 3, clădirea Grand Secret, etajul 2, pentru mai multe detalii.

Distribue prietenilor