22Mar

Bucătărie combinată cu balconul! 6 idei de integrare a mobilei potrivite

Comentarii

Cu siguranță, aproape toți din cei care locuiesc la apartament și au bucătăria prea mică, s-au gândit măcar o dată să combine bucătăria cu balconul sau loggie – un truc simplu, dar foarte util, atunci când doriți să măriți spațiul în această încăpere. Astfel, bucătăria devine mai încăpătoare, mai confortabilă și mult mai luminoasă. Totul ar fi simplu, dacă ar fi la fel de ușor și să alegem mobila de bucătărie la comandă potrivită, care s-ar integra perfect într-o cameră cu o astfel de planificare.

ValdiMobila știe cum și suntem gata să-ți împărtășit toate secretele de amenajare și alegere a mobilei de bucătărie pentru garsonieră sau apartamentele mici. De regulă, o astfel de planificare a bucătăriei poate fi realizată în două moduri:

  • Parțial. Atunci când sunt demontate doar ferestrele și ușa balconului, iar peretele care desparte aceste două zone, de regulă, este folosit pe post de masă pentru bar.
  • Total. Atunci când se demontează tot peretele, transformăm două zonă în una complexă.

Cum integrăm mobila într-o bucătărie combinată cu balcon?

Când am încheiat cu planificarea, urmează o etapă mai simplă din punct de vedere tehnică, dar destul de responsabilă, dacă ne dorim să creăm maximum confort. Sfatul principal este să utilizați cât mai eficient spațiul, ținând cont de propriile necesități, specificul camerei și desigur preferințele individuale. Iar ca să vă fie mai ușor, am decis să venim cu 6 idei originale de integrare a mobilei într-o bucătărie de acest tip. Haideți să le descoperim pe fiecare în parte.

  1. Zona de luat masa. Cea mai simplă și comună variant este să transformați balconul în zona unde veți integra masa de bucătărie. Opțiunea perfectă pentru bucătăriile înguste. Astfel, spațiul din bucătăria propriu-zisă va putea fi utilizat pentru zona de lucru. Iar dacă la balcon aveți ferestre panoramice, va fi de două ori mai plăcut să luați masa admirând peisajul frumos de afară.
  2. Zona pentru bar. Această opțiune poate fi aleasă fie dacă ați demontat parțial peretele balconului sau chiar total. În cazul delimitării parțiale, partea de jos a peretelui ce delimitează cele două zone poate fi transformată în bar. Iar dacă veți integra și un blat de mai lat, puteți nu doar să vă beți cafeaua, dar chiar și să luați masa sau unele gustări. Respectiv, scaunele pentru bar trebuie amplasate în zona balconului, eliberând astfel spațiul din bucătărie.
  3. Mobilă de bucătărie cu Insulă. Încă o variantă ceva mai simplă este să transformați peretele ce delimitează cele două zone într-o insula, unde puteți integra plita, hota și chiar chiuveta pentru vase. Astfel, spațiul liber îl veți putea utiliza pe post de sufragerie.
  4. Zona de lucru. O altă variantă populară este utilizarea balconului pentru a integra dulapurile mari, frigiderul sau mașina de spălat, care ocupă prea mult spațiu. În acest caz este important să nu uităm de așa-numitul triunghi de lucru: plita – chiuveta – frigiderul.
  5. Bucătăria la balcon. Varianta perfectă pentru cuplurile tinere sau familiile mici. Astfel, toată zona de lucru și electrocasnicele sunt integrate în zona balconului, iar în bucătărie aveți spațiul pentru sufragerie sau salon.
  6. Zona de odihnă. Și ultima, dar nu cea din urmă este să utilizați balconul pe post de zonă pentru relaxare. Acesta va deveni un loc perfect pentru serile cu prietenii sau familia. Iar atunci când doriți o cafea sau o gustare, bucătăria este aproape. E deajuns doar să amplasați la balcon o sofa confortabilă și o masă de cafea.

Tot la balcon mai putem amplasa un mini-oficiu, zona pentru jocuri, o mini-grădină de camera ș.a.m.d. Într-un cuvânt: idei sunt muuulte, important e să alegeți varianta care se potrivește cel mai bine cu necesitățile și preferințele dumneavoastră. Totuși, înainte de a realiza o astfel de planificare este important să discutați despre acest lucru cu persoanele responsabile de gestiunea blocului, ca să vă ofere permisiunea de a efectua lucrări de replanificare a apartamentului. După care, puteți să vă transformați ideile în realitate. Iar ValdiMobila vă poate ajuta cu mobilierul, realizat după propriile modele, într-un timp scurt și după toate standardele calității. Fie că e vorba de mobila de bucătărie din MDF sau furnir. Vă așteptăm la o consultație gratuită!

Distribue prietenilor