22Jun

Blaturi din acril – cea mai bună alternativă a granitului

Comentarii

Blaturile de bucătărie sunt elementul principal pentru zona de gătit. Fără ele o bucătărie pur și simplu și-ar pierde din funcționalitate. Anume din acest motiv, alegerea acestora este o decizie responsabilă atât pe plan estetic, cât și la capitolul confort și durabilitate. Spre bucuria noastră, ofertele de blaturi de bucătărie pe piață din Moldova sunt atât de diverse, încât e greu să alegi din prima modelul potrivit. Avem parte atât de materiale naturale, care cer și o investiție mai însemnată. Cât și de alternative artificiale – blaturi de bucătărie la prețuri ceva mai mici, care practic ne aduc aceeași funcționalitate, dar la un preț mult mai accesibil și avantajos.

Unele din cele mai populare alternative din această categorie sunt blaturile din piatră artificială, precum acril sau quartz. Prin ce se deosebesc de granitul sau marmura naturală, ce avantaje și dezavantaje ne aduc, dar și de ce merită să optăm pentru un compozit artificial, am decis să vă povestim mai detaliat în articolul de astăzi. Rămâneți cu noi pentru mai multe detalii!

Blat de bucătărie din granit sau acril: ce alegem?

În general, despre tipurile de blaturi de bucătărie folosite pe bucătăriile ValdiMobila, am relatat într-un articol anterior. Iar astăzi, am decis să ne bazăm anume pe diferența dintre acril și granitul natural, cele mai populare materiale pentru blaturi de bucătărie la comandă. Campion la popularitate este granitul – material natural, rezistent la zgârieturi, pete, umiditate, dar și cu un aspect naturist unic. Unicul dezavantaj ar fi prețul destul de înalt. Dar până la urmă dacă vrei o alegere inspirată din natură, la sigur veți fac o alegere bună.

La rândul său, optând pentru blaturi de bucătărie din quartz sau compozit (acril), la un preț mult mai mic, ai parte de o imitare perfecta a pietrei naturale, dar și o rezistență destoinică în timp, dacă sunt exploatate corect. Ce sunt de fapt materialele compozite? Reprezintă o combinație dintre materiale anorganice și polimeri acrilici, fapt ce permite obținerea unei suprafețe netede și omogene, ce imită perfect piatra naturală, dar are o greutate mai mică și nu este rece la atingere.

Acrilul nu este la fel de tare ca marmura sau granitul, fapt ce permite să fie prelucrat și șlefuit mult mai ușor. În plus, fiind un material artificial este disponibil și într-o paletă mai bogată de nuanțe. Din avantajele blaturilor de bucătărie ieftine din acril sau quartz, putem menționa:

  1. Au o suprafață densă, fapt ce nu permite să se dezvolte microbi și bacterii;
  2. Sunt disponibile în texturi variate (imitația granitului, marmurei și altor materiale naturale);
  3. Paletă bogată de culori, atât naturale, cât și exotice;
  4. Sunt rezistente la umiditate;
  5. Rezistență la deteriorări mecanice, iar în cazul unor zgârieturi evidente, pot fi șlefuite;
  6. Pot fi produse la comandă, după dimensiuni, texturi și nuanțe individuale;
  7. Și desigur prețul accesibil.

La atâtea avantaje, avem și câteva minusuri. Materialele compozite nu sunt foarte rezistente la temperaturi înalte, fapt ce le poate deteriora. Astfel, se recomandă să utilizați un suport special pentru vasele fierbinți. De asemenea, aceste materiale necesită și o îngrijire corespunzătoare, fără utilizarea substanțelor de curățare ce conțin acizi, solvenți sau acetonă.

La ValdiMobila, în noul magazin specializat de pe strada Uzinelor 171/3 aveți parte de o gamă vastă de blaturi de bucătărie termorezistente, din toate categoriile de preț. Ca să alegeți ușor și corect modelul ce vi se potrivește cel mai bine. În plus, consultanții și designerii noștri sunt mereu gata să vă ajute cu sfaturi și recomandări. Vă așteptăm în vizită.

Distribue prietenilor