Acoperire uși de interior! Ce material să alegi pentru uși durabile?

acoperire usi interior

Renovarea ușilor de interior, din casă sau apartament, este un proces major, în primul rând datorită faptului că această achiziție, este de regulă una pe timp îndelungat. Când vine vorba de durabilitate, pe lângă clasicele uși din lemn vopsite sau finisate cu lac, în prezent există numeroase tipuri de acoperire artificială, utilizată pe larg pentru un segment variat de uși, care pe lângă aspectul estetic unic, oferă și o rezistență mai înaltă la factori externi, precum: lovituri, zgârieturi, umiditate sau căldură / frig în exces.  

De multe ori, oamenii, din neștiință sau pur și simplu fără a-și da seama, nu atrag atenție materialului folosit pentru finisaj, de regulă fiind mai mult cointeresați din ce este produs panoul interior, decât suprafața cu care e acoperită. Ușa de interior, chiar dacă este ferită parțial de influența factorilor climaterici, comparativ cu cea exterior, trebuie protejată de umiditate, schimbări bruște a temperaturii, sau deteriorări fizice, dacă dorim să-i păstrăm mai mult timp funcționalitatea, aspectul de nou.

Varietăți de acoperire a ușilor interioare

tipuri de acoperire a ușilor interioare

Dacă înaintea vizitei la un magazin de uși din Moldova, v-ați dat întrebarea: pentru ce acoperire să optez? ValdiMobila vă aduce o scurtă clasificare a acestora, ca în cele din urmă să faceți o alegere corectă, iar satisfacerea așteptărilor să fie pe măsură. În prezent, pe piața din Moldova, putem alege dintre 4 tipuri de finisare a ușilor de interior din lemn sau MDF: peliculă, laminină, PVC (policlorură), eco polipropilenă, furnir (șpon). Fiecare din ele prezintă numeroase avantaje, dar și minusuri, despre care e important să cunoașteți înainte de a alege varianta optimă pentru locuința dumneavoastră.

Peliculă

Aceasta este cea mai comună, accesibilă la preț variantă, utilizată pentru acoperirea ușilor de interior ieftine. De fapt, acest material nu reprezintă altceva decât un tip de hârtie îmbibat cu laminină (Continuously Pressed Laminate) sau alte tipuri de rășini, procesate la temperaturi mari. Chiar și așa, marele avantaj al acestui finisaj este rezistența înaltă la zgârieturi, roadere. În plus, această imită perfect fibra lemnului natural și chiar piatra, iar pentru o rezistență cât mai înaltă, deasupra acesteia poate fi aplicat încă un strat protector. Încă un avantaj al acestei variante e caracterul ecologic, posibilitatea de a-l utiliza în orice încăpere, dar și prețul accesibil. 

Uși din PVC

Policlorura de vinil este un material sintetic din categoria substanțelor termoplastice. Deseori, această abreviatură e atribuită doar ușilor din termopan. Pentru ușile de interior din MDF, PVC-ul este folosit ca material de finisaj. Din avantajele primordiale ale sale, putem enumera: rezistența înaltă la umiditate, cele fac potrivite chiar și pentru uși în baie, durabilitate în timp, raportul optim preț-calitate.

Eco polipropilenă

Este o imitație apropiată după structură cu furnirul, dar mai accesibilă la preț. Imită perfect furnirul natural, fiind în același timp rezistentă la umiditate în exces sau fluctuații de temperatură. Din dezavantaje putem enumera mirosul strident, mai ales dacă ați optat pentru materiale de calitate joasă. Totuși, eco polipropilena este un material ecologic.

Furnir

Acesta este unul din cele mai populare finisaje, prezentând o mulțime de avantaje, printre care imitația perfectă a fibrei lemnoase. Furnirul reprezintă o folie subțire de lemn, utilizată pentru decorarea ușilor din lemn ieftine sau celor din PAL sau MDF. Datorită structurii apropiate de cea a lemnului, dă ușilor un aspect premium, elegant. Marele avantaj este că la necesitate, finisajul poate fi schimbat, iar pentru a-i lungi durata vieții, este dat cu un lac special ce-i sporește rezistența. Totuși, comparativ cu celelalte materiale, acesta e mai puțin rezistent la umiditate, potrivindu-se mai mult pentru ușa de bucătărie, sau alte camere, decât cea din baie sau WC.

La ValdiMobila aveți undă liberă să vă alegeți tipul de acoperire pentru ușile interioare dorit. Pe lângă sortimentul variat de uși de la producători cunoscuți, precum Terminus, Rodos și Belwooddoors, vă oferim posibilitatea unică de achiziționa uși la comandă, realizate după dimensiunile și modelele proprii. Nu uitați, durabilitatea este un aspect ce depinde nemijlocit de materialele utilizate pentru producerea ușilor, iar dacă doriți ca renovarea ușilor să vă aducă plăcere o perioadă cât mai îndelungată, alegeți doar ce-i mai bun.

ValdiMobila te ajută să-ți dotezi casa cu uși calitative, cu design inedit!