Uși de interior - recomandări în alegere

Uşi de interior din lemn la comandă

Când sunt în căutarea ușilor de interior, deseori, oamenii sunt nedumeriți ce model să aleagă, și asta pentru că diversitatea modelelor noi pe piață crește văzând cu ochii, dar nu putem spune același lucru despre nivelul calității, durabilității. Chiar dacă la moment cele mai populare, accesibile rămân a fi ușile din termopan, cei care își doresc ceva deosebit, calitativ, rezistent, durabil, aleg modelele de uși din lemn, care și-au dovedit supremația de-a lungul timpului.

Avantajele realizării ușilor la comandă, după propriile dimensiuni, preferințe sunt multiple: în primul rând materialul de calitate superioară rezistent, care își merită în totalitate investiția, oferindu-vă o durabilitate îndelungată, păstrându-și aspectul nou. Al doilea avantaj este combinația perfectă între calitate și aspectul estetic, lemnul potrivindu-se atât pentru ușile clasice, cât și pentru cele moderne. Iar al treilea avantaj important este diversitatea modelelor – lemnul poate fi sculptat, ornamentat cu elemente variate, iar având o ușă calitativă, unică prin design, nuanță, aveți toate șansele să vă uimiți rudele, oaspeții, vecinii, care vin pe la voi.

Alegerea ușilor de interior moderne este o decizie importantă dacă ațo decis să faceți o schimbare majoră în casa dumneavoastră. Acestea nu trebuie să fie doar frumoase, și să se combine cu fonul pereților sau piese de mobilier, dar și să fie dotate cu furnitură calitativă, pentru o exploatare ușoară, comodă, îndelungată.

Usi intrior clasice si moderne

Pentru a alege cele mai bune uși, trebuie mai întâi să cunoașteți tipurile acestora și avantajele fiecărui tip. Prima clasificare a ușilor din această categorie, ține de tipul construcției și materialul din care vor fi create, astfel deosebim:

  • Uși înfundate (fără sticlă) – create în întregime din masiv, fără nici un geam sau spațiu destinat acestora;
  • Cu geamuri – realizate lăsând spații speciale pentru amplasarea sticlei;
  • Din sticlă – de regulă, create în totalitate din sticlă rezistentă, cu toc, furnitură din metal.

După aspectul exterior, ușile clasice sunt clasificate în trei grupuri mari:

  • Uși netede – ca să se ajungă la aspectul neted, cel mai des este utilizat lemnul masiv din pin sau MDF-ul într-o gamă vastă de nuanțe. Designul minimalist le dă un aspect elegant, modern, fapt ce le face potrivite pentru orice interior;
  • Profilate – sunt create din specii variate, fie stejar sau tei. Pentru un design modern pot fi combinate cu sticlă sau furnitură de culoare aurie sau silver;
  • De tip panou – acestea sunt realizate din lemn masiv și plăci subțiri, numite panouri, care dau un aspect deosebit ușii, făcând-o să arate mult mai sofisticat. Pentru a completa efectul, panourile pot fi înlocuite cu sticlă.

În catalogul cu uși, veți găsi clasificare acestora și după sensul și mecanismul de deschidere. Astfel, în funcție de poziția balamalelor, avem uși de dreapta / stânga, iar după mecanism, deosebim uși obișnuite / glisante (cupe), care se deschid asemeni dulapurilor cupe. Alegere tipului de deschidere este un detaliu important, pe care trebuie să îl luați neapărat în considerare împreună cu celelalte criterii, cum sunt materialul, tipul, forma, nuanța, calitatea. 

Compania ValdiMobila, producătoare de modele unice de uși la comandă, vă poate ajuta în amenajarea casei dumneavoastră, cu uși moderne, elegante deosebite, calitative și perfecte din toate unghiurile, la prețuri accesibile. Cei peste 13 ani de experiență, sunt o dovadă vie a responsabilității, profesionalismului, respectului pentru clienții noștri.

Cu ValdiMobila ușile de interior de vis pot deveni realitate!