Uși de interior cu geamuri sau fără?

Ce alegem: uși de interior cu geamuri sau fără? Tipuri și recomandări

Imaginați-vă o casă fără uși și ferestre. Ireal, nu? Ușile de interior / exterior sunt principalele elemente ale fiecărei case. Fără uși, interiorul unei locuințe ar fi întunecat, sumbru, iar confortul, bunăstarea întregii familii ar suferi considerabil. Anume din acest motiv, alegerea, montarea ușilor, fie din lemn, MDF, PAL este o decizie importantă, ce merită toată atenția, timpul dumneavoastră.

Pentru ca modelele ușilor alese să vă ofere maximum comoditate în exploatare, dar și să se combine cu designul, stilul general al încăperilor, e primordial să cunoașteți tipurile, clasificarea acestora. Ceva timp în urmă, oamenii optau predominant pentru uși înfundate, motivul principal fiind izolarea fonică bună, iar aspectul estetic, rămânea adeseori pe planul doi. Astăzi, tot mai multe persoane își îndreaptă privirea spre ușile de sticlă, sau cu unul / mai multe geamuri, cu forme, dimensiuni, diferite, care dau un aspect elegant, premium încăperii.

Uși cu geamuri: avantaje, clasificări

Achiziționarea ușilor în apartament de acest tip vă oferă numeroase avantaje, principalul fiind faptul că permit trecerea luminii, căldurii solare în încăpere, aspect ce mărește vizual dimensiunile camerei, face atmosfera casei relaxantă, plăcută, liniștită. Diversitatea sticlei pe piață este vastă, atât pentru uși obișnuite, cât și glisante, executate în totalitate din sticlă rezistentă.

Uneori oamenii ezită să aleagă uși cu geam din sticlă, bazându-se pe mitul că nu ar fi trainice, sau că se potrivesc oficiilor. Totuși designerii vin cu numeroase argumente pro acestei categorii, cum ar fi ușurința montării, greutatea mică, element ce completează original stilul general, dar și nivelul înalt al securității, rezistenței, dacă sunt executate din materiale calitative. Puteți alege fie uși din lemn masiv, cu inserții mici din sticlă, sau cu un geam mare, margini din metal, MDF, PAL, lemn. Iată ce sticlă pentru geamurile ușilor interioare există:

  • Ondulată (ornamentată). Oferă un nivel înalt de izolare fonică, dând un aspect deosebit întregii încăperi. Se combină atât cu stilul clasic, cât și cel modern. Des e folosită pe ușile pentru baie.
  • Triplex (mai numită laminată / anti-efracție). Cea mai sigură, costisitoare. Este creată prin lipirea a două plăci pe un material transparent, ca în caz de spargere, cioburile să nu se împrăștie.
  • Călită (securizată). E utilizată predominant pentru vitrinele magazinelor, datorită nivelului înalt al securității, dar se potrivește și pe uși batante, glisante. Este obținută printr-un proces termic profund, fapt ce o face foarte trainică. Dacă se sparge, se împrăștie în cioburi foarte mici.
  • Mată. Foarte bine cotată pe piață. Oferă protecție împotriva excesului de lumină, izolare fonică. Poate fi folosită atât pentru inserții mici, cât și geamuri mari.
  • Sablată. Sunt executate cu ajutorul unui proces special de gravare, numit sablare, prin care sunt obținute anumite imagini, texturi care dau un aspect plăcut întregii uși. Acest tip este des folosit și pe dulapurile cupe moderne.
  • Vitraliu (decorativă). E obținută prin topirea mai multor bucăți din sticlă colorată, aranjate simetric, ca în rezultat să se obțină o compoziție asemănătoare mozaicurilor. E potrivită pentru modele în stil clasic, oferind experiențe vizuale unice când e pătrunsă de razele soarelui.
  • Oglindă. E utilizată mai ales pe ușile moderne, atât obișnuite cât și glisante.

Varietatea tipurilor de sticlă pentru uși este imensă, oferindu-vă numeroase opțiuni în alegerea modelului potrivit preferințelor, necesităților dumneavoastră. Variate sunt și modelele în care pot fi aranjate inserțiile: fie în structuri texturate, în locul panourilor din lemn, sau stil venețian, îndrăgit de persoanele conservatoare, ce iubesc stilul clasic italian. Orice tip ales va transforma ușa în ceva mai mult decât un obiect de uz, iar ce poate fi mai plăcut decât o casă decorată cu elemente stilate, frumoase, funcționale.

Compania ValdiMobila, producătoare de mobilă, uși la comandă, vă poate ajuta în crearea modelelor unice a ușilor de interior, calitative, funcționale, la prețuri avantajoase. Timp de 13 ani pe piața din Moldova am reușit să adunăm o colecție întreagă de modele inedite, executate de meșteri profesioniști, capabile să transforme orice încăpere într-un adevărat palat. Noi vă garantăm cel mai înalt nivel al calității, modele deosebite prin design, structură, formă, proiectare individuală realizată după preferințele fiecărui consumator, livrare, asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

Cu ValdiMobila, ușile de interior de vis pot deveni realitate.