Ce mobilier se potriveşte în baie?

Amenajarea băii: cum alegi mobilierul potrivit pentru o baie de vis

Mobila in baie

Baia este cu siguranța una din cele mai „exploatate” încăperi din fiecare casă, pentru a ne revigora dimineața, ca să începem frumos o nouă zi, sau relaxa seara, după școală sau serviciu, într-o cadă cu apă fierbinte. Când vine vorba de amenajarea acestei încăperi, oamenii neglijează importanța mobilei din baie, în crearea unei atmosfere prielnice, confortabile. Totuși, e foarte important să știi la ce aspecte să atragi atenția, atunci când ai decis să alegi mobilierului pentru baie, dacă vrei să nu dai greș.

Achiziționarea unui dulap, cu oglindă și spații pentru a depozita anumite obiecte, este o decizie importanta, pe aceeași scară cu alegerea obiectelor sanitare sau a gresiei. Cel mai important este ca fiecare element să se contopească perfect unul cu celălalt, ca rezultatul final să fie nu doar o cameră stilată, arătoasă, dar și un spațiu în care te simți mereu bine.

De multe ori oamenii se orientează după modelele din magazinele de mobilă, iar când ajung să le integreze în cameră, își dau seama că nu le-a mai rămas spațiu liber deloc. O alternativă, care vă poate salva de situații neplăcute, este mobila la comandă, realizată conform propriilor preferințe, necesități. Realizarea mobilei pentru casă după propriile dimensiuni, vă poate asigura maximum confort, încredere în sine și bunăstare întregii familii

Așadar, dacă doriți să amenajați baia, dar nu aveți deloc idei, noi vă putem ajuta în luarea unei decizii corecte, oferindu-vă câteva sfaturi practice, recomandări, ca mobila în baie să devină nu doar un element de decor, dar niște piese practice, utile, comode, mereu la îndemână.

Mobilier pentru baie

  1. Mobilierul trebuie să fie din materiale calitative, rezistente

Cel mai important aspect în alegerea mobilei pentru baie este materialul din care va fi confecționată. Alegeți materiale rezistente, calitative, sigilate/laminate pentru protecție împotriva umidității sau temperaturilor ridicate. Materialele recomandate pentru mobila de baie modernă, sau clasică, sunt MDF-ul și lemnul tratat, utilizate în combinație fie cu sticlă, piatră sau chiar marmură.

  1. Atrageți atenția la dimensiuni

Forma și dimensiunile pieselor trebuie corelate cu mărimile încăperii în care vor fi integrate. Nu alegeți mobilier prea masiv, și utilizați eficient spațiul din baie, mobila având rolul de completare, și nu încărcare. Printre principalele piese, de nelipsit, se numără: cabinetul pentru lavoar, dulapul cu oglindă, câteva dulapuri suspendate, polițe, rafturi.

  1. Nu uitați de numărul membrilor în familie

Pe lângă dimensiunile acestei camere, țineți cont câți membri aveți în familie, daca doriți să fiți siguri în decizia luată. Stabiliți principalele nevoi ale familiei, ce țin de exploatarea acestei încăperi, ca mobilierul ales să vă transforme baia într-un spațiu comod, plăcut, funcțional.

  1. Organizați-vă spațiul de depozitare

Este cert faptul că spațiul pentru depozitare, depinde nemijlocit de dimensiunile mobilierului ales, dar totuși sunt câteva trucuri care vă pot ajuta să economisiți cât mai mult spațiu, folosindu-l în scopuri utile. Optați pentru dulapuri cu cât mai multe sertare, rafturi, și planificați din timp ce obiecte veți păstra în ele.

  1. Stabiliți stilul

În cele mai dese cazuri, în amenajarea băii, oamenii țin cont mai mult de prețul mobilierului, decât de stilul, calitatea acestuia. Totuși, dacă doriți ca baia să devină o adevărată „oază” de relaxare, confortabilă și potrivită necesităților întregii familii, nu evitați și aspectul estetic, care trebuie să corespundă cu designul întregii încăperi.

Compania Valdimobila știe secretul producerii pieselor de mobilier perfecte pentru orice casă. Suntem gata să îți venim în ajutor, dacă ați decis să vă schimbați radical baia. Timp de 13 ani de experiență în acest domeniu, am reușit să „colectăm” la propriu îndeletnicirile în crearea oricăror modele de mobilier. Pe lângă mobilierul calitativ, vă oferim proiectare individuală, livrare, asamblare gratuită, în raza orașului Chișinău.

ValdiMobila – mobila creată pentru tine.