Ce mobilă se potriveşte în salon?

Cum să aranjăm corect mobila în salon, pentru confort maxim

Mobila in salon

Diamantul fiecărei case este cu siguranța salonul, cea mai mare încăpere, destinată primirii musafirilor sau celebrării anumitor evenimente fastuoase, cu mulți oaspeți, voie bună. Tradiția la moldoveni spune că această „casă mare”, reprezintă într-o oarecare măsură fața fiecărei gospodării, de aceea, fiecare familie încearcă să adune elemente, accesorii, mobilier modern și să le integreze în micul lor „palat” pentru ocazii speciale.

Astăzi tendințele amenajării, dar și scopul acestei încăperi în sine s-a schimbat considerabil, iar saloanele luxoase de cândva, s-au transformat în living-uri sau sufragerii multifuncționale, care combină utilitatea mai multor camere. Mobilierul pentru salon (sau sufragerie) trebuie să întrunească câteva calități importante, ca încăperea pentru care au fost predestinate să devină un loc confortabil, plăcut, stilat.

Când vine vorba de alegerea mobilei pentru salon, fie modernă, clasică, oamenii se împart în două categorii: prima, care cumpără piesele de mobilier din magazinele de mobilă, orientându-se după modele standard, care uneori nu se integrează perfect în cameră, și a doua categorie, care optează pentru mobila la comandă, realizată după mărimile individuale, preferințele, necesitățile fiecărei familii.

Fie că alegeți să comandați mobilierul online, sau direct, vizitând o fabrică specializată în producerea mobilei, uneori sortimentul prea vast de oferte pe care le vedeți pe internet vă poate pune în încurcătură. Astfel, am decis să vă ajutăm cu câteva repere simple, dar foarte utile, pentru a alege cea mai potrivită mobilă de salon, clasică sau modernă.

Mobilier pentru salon

  1. Atrageți atenția la structura camerei

Mobilierul de salon vine să completeze camera cu piese funcționale, utile, care dau senzația unui tot întreg. Anume din acest motiv, înainte de a-l achiziționa, este primordială analiza minuțioasă a dimensiunilor, formei camerei, distanței dintre ușă și ferestre și alte detalii importante, de care depinde nemijlocit crearea unui spațiu nu doar stilat, dar și confortabil.

  1. Alegeți mobilier din același stil

Într-un salon, mobilierul vine să completeze camera, iar în cazul când optați pentru piese din stiluri diferite, se observă mai mult o distorsionare. De aceea, încercați să stabiliți un stil general, sau să combinați stiluri ce au tendințe apropiate. Astăzi, sunt în vogă următoarele stiluri: clasic, modern, european, care de regulă, constă în combinarea bucătăriei cu sufrageria, într-o cameră de tip studio.

  1. Faceți un plan schematic cum va fi aranjat mobilierul

Evident că fiecare își imaginează deja cum va arăta casa sa după reparație, dar când ajunge la magazin, se pierde în diversitatea modelelor, și uneori chiar își schimbă radical părerea. Astfel, ar fi bine să vă faceți un proiect orientativ cum planificați să integrați mobila, dacă schema va arăta bine pe foaie, deja puteți fi mai liniștiți de rezultatul final.

  1. Evitați aglomerarea

Cu mobila, salonul nu trebuie să arate ca o încăpere aglomerată, unde nu ai unde călca, ci să devină un spațiu perfect pentru relaxare, în care sunt de nelipsit: o masă mare, scaune, o canapea și poate un dulap cupe. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare, o alternativă este mobila de perete, care va evita pe cât e posibil învălmășeala, oferindu-vă loc suficient.

  1. Alegeți un design minimalist, completându-l cu accesorii

Simplitatea este elementul primordial în amenajarea fiecărei case, capabilă să transforme orice încăpere, într-o adevărată casă de modă. Într-un living cu desing minimalis0,t dotat cu mobilier, accentele moderne, pe alocuri excentrice, îl vor face să arate stilat, elegant. Decorul în exces nu întotdeauna arată frumos, lăsați camera să „respire”, astfel vă veți simți mai liniștit, comod, relaxat.

Compania ValdiMobila poate deveni companionul perfect în amenajarea casei dumneavoastră cu piese de mobilier calitative. Doar la noi puteți comanda orice model de mobilă, din MDF, PAL, lemn, la preț accesibil pentru fiecare. Pe lângă raportul optim preț-calitate, beneficiați de proiectare individuală, livrare, asamblare gratuită în raza orașului Chișinău.

ValdiMobila – mobila creată pentru tine.