02May

TOP 5 greșeli în amenajarea bucătăriei. Sfaturi de la ValdiMobila

Comentarii

Se spune că o bucătărie perfectă este cea care întrunește calități precum confortul și aspectul estetic unic. Iar pentru ca confortul să fie la maxim, este important să o amenajați cu mobilierul potrivit. Simplu, dar în același timp dificil. Nu și dacă ții cont de necesitățile individuale, dar și de sfatul unui specialist în mobilă de bucătărie la comandă, precum ValdiMobila. În articolul de astăzi, am decis să vă relatăm TOP 5 greșeli în amenajarea bucătăriei, pe care ar trebui să le evitați ca să vă bucurați din plin de frumusețea și confortul bucătăriei dvs.

Greșeli în amenajarea bucătăriei, care vă pot răpi din confort

Să începem cu cel mai important detaliu în orice bucătărie – spațiu de lucru. Cel mai mare coșmar al unei gospodine este o bucătărie mică, în care nici nu ai unde să te rotești. Dar și aici există soluții. Dacă vă mai amintiți, ceva mai devreme am scris un articol detaliat despre secretele de amenajare a bucătăriilor mici dar și despre bucătăriile pe colț. În noutatea de astăzi, ne vom baza pe detaliile mai mici, dar la fel de importante pentru asigurarea confortului și bunăstării. De la amplasarea mobilei, tehnicii de bucătăriei, prizelor, corpurilor de iluminat etc. Să începem!

 1. Lipsa spațiului pentru amplasarea electrocasnicelor mici. Ce fel de bucătărie modernă fără electrocasnice? Acestea sunt cei mai buni prieteni la gătit, iar ca să le putem folosi în voie, avem nevoie și de spațiu necesar, mai ales dacă vorbim despre mobila într-o bucătărie mică. Dacă cu electrocasnicele mari este mai ușor, de aparatele de bucătărie mici uneori se uită. De aceea, este important să faceți lista aproximativă cu toată tehnica de care aveți nevoie, dar și planul schematic de amplasare.
 2. Amplasarea prizelor. Pentru ca utilizarea electrocasnicelor să fie cât mai comodă, trebuie să țineți cont și de numărul de prize. Amplasarea optimă a prizelor este în zona de deasupra blatului de bucătărie trebuie proiectată odată cu designul general. O alternativă modernă sunt prizele incorporate, care pot fi montate pe blat sau sub dulapurile de sus.
 3. Iluminare slabă. Un alt detaliu capabil să asigure atmosfera perfectă în bucătărie este iluminarea. Într-o bucătărie eficientă deosebim mai multe tipuri: lumina de sus, îndreptată spre zona de lucru, lămpile incorporate în dulapuri și lumina din zona unde e amplasată masa. Încă o metodă de iluminare modernă este între carcasa bucătăriei și perete. Aceasta arată comod și frumos în același timp.
 4. Mobilă de bucătărie modulară prea lungă. Norocoșii care au bucătării mari, de multe ori optează pentru amplasarea bucătăriei de-a lungul unui singur perete. Totuși, astfel de proiectare nu este atât de comodă cum pare. În timpul gătitului, trebuie să parcurgi distanțe lungi de la frigider la chiuvetă, iar apoi la plită, de nenumărate ori. Din variantele comode, putem menționat bucătăriile în formă de „U”, cu insulă pe mijloc sau proiectare paralelă, ținând cont de necesitățile individuale.
 5. Proiectarea incorectă a dulapurilor de sus. De multe ori, utilizatorii aleg doar mobilă de bucătărie fără corpuri suspendate. Totuși și dulapurile frontale de sus sunt elemente indispensabile într-o bucătărie, mai ales pentru stocarea lucrurilor de care vă folosiți mai rar (seturi de veselă, pahare etc). Specialiștii recomandă să optăm pentru proiecte de bucătării până în pod, pentru a evita adunarea prafului și murdăriei, care sunt ceva mai greu de curățit. În plus, în zona de sus putem ascunde eficient furtunul hotei.

ValdiMobila – ajutorul numărul unu în proiectarea bucătăriei perfecte

Atunci când ai un companion de nădejde care te poate ajuta cu sfaturi, alegerea bucătăriei nu mai e o provocare. ValdiMobila poate deveni prietenul tău în amenajarea casei cu mobilier care ți se potrivește în totalitate, de la mobilă pentru bucătării foarte mici, până la proiecte complexe, cu mecanisme și furnitură modernă. Designerii noștri sunt gata să vă ajute cu orice soluții, totul pentru confortul și bunăstarea clienților noștri dragi. Colaborarea cu noi vă poate ajute numeroase avantaje, precum:

 • Consultație gratuită cu specialiști în domeniul mobilierului;
 • Proiectare individuală pentru bucătării clasice sau moderne, ținând cont de preferințele și necesitățile fiecărui client;
 • Sortiment variat de materiale: PAL, MDF, furnir și lemn natural;
 • Realizarea mobilierului după toate standardele calității;
 • Realizarea comenzilor într-un termen scurt;
 • Livrarea și asamblare specializată în toată Moldova.

Distribue prietenilor