11May

Tipuri de uși de interior moderne. Varietăți și avantaje

Comentarii

Nu degeaba se spune că ușile sunt cartea de vizită a oricărei case. Începând cu ușa exterioară, ce ne întâmpină imediat ce ajungem acasă, și care, pe lângă aspectul estetic trebuie să fie sigură și super rezistentă. Și până la ușile de interior, care ne ajută să separăm eficient fiecare cameră și trebuie să fie cât mai comode și funcțioanle. Dacă în trecut, practic toate ușile arătau și funcționau la fel. Astăzi avem parte de o gamă variată de uși cu construcții și mecanisme diferite, în funcție de preferințele și necesitățile individuale ale utilizatorilor.

Feroneria modernă, tehnicile inovatoare de producere, dar și materialele din toate segmentele de preț le permit utilizatorilor să-și aleagă tipul de uși potrivit, mult mai rapid și ușor. În articolul de astăzi am decis să analizăm trei modele de uși de interior moderne, care au început să fie alese tot mai des de către clienții noștri, dar și care pot fi achiziționate în show-room-ul ValdiMobila, din modelele disponibile în stoc, cât și realizate la comandă.

Uși de interior la comandă: tipuri și varietăți

Prima, cea mai optimă și populară variantă în rândul clienților rămân a fi ușile cu deschidere simplă. Acestea pot avea design divers, pot fi create din variate materiale, dar și completate cu furnitură modernă, cum ar fi: balamale ascunse sau care permit deschiderea în ambele părți. La ValdiMobila clienții au undă liberă să-și aleagă modelul care li se potrivește cel mai bine. Colaborăm cu branduri internaționale, precum: Belwooddoors, Rodos, Terminus, Albero. În plus, realizăm uși din furnir natural  (șpon), de cea mai înaltă calitate, după proiecte individuale.

Pe lângă ușile cu deschidere standard, deosebim și alte varietăți de uși, care pot fi integrate cu succes în orice tip de interior. Acestea se potrivesc celor care își doresc ceva mai mult decât o ușă de interior simplă și își doresc o locuință deosebită, cu elemente mai neobișnuite. Astfel, putem menționa următoarele tipuri de uși:

  1. Uși de interior duble. Probabil cele mai splendide și elegante modele, care se aseamănă cu un portal într-o lume magică. Acestea sunt alcătuite din două foi de uși, unite sub o singură cutie și ramă. Pentru instalare deschiderea trebuie să aibă cel puțin 1m. Ușile duble pot avea deschidere simplă sau pot fi batante (cu deschidere în ambele părți). În cele mai dese cazuri, cea de-a doua ușă are mai mult funcție estetică și este folosită doar în cazuri speciale. Acest proiect este întâlnit în special pentru ușile de salon sau living. Din minusuri, putem menționa: prețul mare, construcția complexă și faptul că pot fi realizate doar la comandă, în funcție de dimensiunile individuale.
  2. Uși glisante de interior (culisante). Acest mecanism cu siguranță vă este cunoscut, dacă aveți acasă un dulap cupe. Practic principiul de funcționare este același. Ușile glisante sunt cea mai bună alternativă dacă nu aveți suficient spațiu pentru o ușă cu deschidere simplă sau pur și simplu doriți ceva neobișnuit. Acestea pot fi folosite pentru garderoba separată, baie, dormitor și chiar bucătărie. La capitolul dezavantaje, putem menționa: izolarea fonică slabă, furnitura costisitoare, necesitatea creării unei nișe, unde se va deschide ușa etc.
  3. Uși de interior pliante. Unul din cele mai complexe mecanisme utilizate pentru uși este sistemul pliant, un hibrid între deschiderea simplă și sistemul glisant. Acesta este alcătuit din cel puțin două secțiuni, unite între ele cu ajutorul balamalelor și completate cu elementele sistemului culisant. Ușile pliante pot fi de câteva tipuri: de tip carte (din două secțiuni) și de tip concertina (din mai multe secțiuni). Avantajul principal este aspectul compact, comparativ cu modelele obișnuite și chiar glisante. Din dezavantaje putem menționa construcția complicată, care necesită instalare specializată dar și exploatare corectă. Acestea pot fi folosite pentru orice tip de încăpere, în special pentru living, dormitor sau camera copiilor.

La ValdiMobila puteți achiziționa oricare tipuri de uși: glisante, pliante, duble sau cu deschidere obișnuită, la prețuri avantajoase pentru fiecare. Designerii și consultanții noștri specializați sunt gata să vă ajute cu sfaturi practice în alegerea modelului de uși la comandă, ce vi se potrivește cel mai bine, ținând cont de necesitățile individuale, dimensiunile și chiar bugetul stabilit. Lucrăm cu numeroși branduri mondiali, dar și după proiecte individuale. Pentru mai multe detalii despre oferte, uși disponibile, prețuri vă așteptăm în show-room-ul nostru de pe strada Uzinelor 3.

Distribue prietenilor