17Feb

Idei de design bucătării de colț 2020 de la ValdiMobila

Comentarii

Astăzi, bucătăriile moderne nu sunt doar frumoase și stilate, dar și practice, ergonomice și ușoare în exploatarea zilnică. Ca să vă bucurați din plin de toate facilitățile unei bucătării, trebuie să o echipați cu mobilier de bucătărie pe potrivă, ca să folosiți eficient spațiu din jur și să integrați toate lucrurile necesare pentru gătit sau pur și simplu de a lua masa în compania celor dragi. Că tot am vorbit de idei de bucătării moderne mici, am decis să ne aprofundăm și mai mult în acest subiect și să venim cu sfaturi și recomandări despre bucătăriile mici pe colț.

Stilate și compacte, acestea reprezintă o soluție perfectă pentru încăperile cu puțin spațiu, dar care, amenajate corect, pot deveni locul perfect pentru cât mai multe experimente culinare. Despre cum să alegeți mobilier potrivit, pentru ce model să optați dar care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriilor pe colț, vă relatăm în continuare. La ValdiMobila, suntem mereu dornici să transformăm în realitate cele mai originale idei de mobilier, pentru orice tip de încăpere, inclusiv bucătării pe colț mici.

Mobilă de bucătărie pe colț – soluția perfectă pentru bucătăriile mici

Numite și bucătării de tip L, acestea sunt cea mai comună variantă de integrare a mobilierului în încăperile cu dimensiuni mici. Aranjarea perpendiculară a mobilierului, de-a lungul a doi pereți, pe colț, ne permite să folosim eficient spațiul, oferindu-ne și un aspect unic pentru bucătărie. Cel mai important criteriu, dacă ați decis să optați pentru acest tip de mobilier, este să atrageți atenția la tipul de planificare al încăperii.

Pentru bucătăriile cu dimensiuni de până la 10 m2, mobilierul pe colț va deveni cea mai bună alegere, ajutându-ne să împărțim încăperea pe zone, dar și să ținem cont de fiecare centimetru, pentru a-l utiliza cât mai eficient. În plus, mobila pe colț în bucătărie este foarte comodă în exploatare, oferindu-ne posibilitatea de a crea spațiu de gătit în formă de triunghi, minimizând astfel și numărul de pași pe care trebuie să-l facem prin bucătărie atunci când gătim ceva.

Avantaje

  • Se integrează perfect în încăperile cu dimensiuni medii sau mici, împărțindu-le pe zone, pentru maximum comoditate.
  • Blatul din colț poate fi utilizat pentru amenajarea spațiului de gătit.
  • Iar în partea de jos puteți opta pentru un dulap de bucătărie pe colț, cu mecanism de deschidere modern, unde puteți stoca tot de ce aveți nevoie.

Dezavantaje:

  • Proiectele pentru bucătării mici în colț sunt mai greu de realizat.
  • Sunt greu de integrat în preajma pereților cu neajunsuri, cum ar fi pereți strâmbi sau cu unele defecte de construcție.
  • De regulă, acest tip de mobilier se realizează predominant la comandă, de aceea vă recomandăm să apelați la un designer specializat, care va ține cont de cerințele și necesitățile individuale.

Vă așteptăm cu drag în show-room-ul nostru la o consultație gratuită cu un designer specializat ca să alegem împreună cele mai stilate și calitative corpuri de bucătărie pe colț, care vor coincide în totalitate cu așteptările dvs. La ValdiMobila puteți realiza orice alte tipuri de bucătării (drepte, paralele, de tip П etc) dar și mobilier pentru toată casa, oficii sau spații comerciale.

Distribue prietenilor