10Feb

Bucătării mici – idei mari! Cum să alegeți mobila într-o bucătărie mică?

Comentarii

Se spune că o bucătărie mică, poate aduce bătăi mari de cap când vine vorba de decorarea cu mobilier. Mai ales când doriți să integrați cât mai multe dulapuri pentru spații de depozitare, electrocasnice incorporate și chiar masa de bucătărie cu scaune, dacă nu aveți sufragerie separată. Chiar dacă pare imposibil, în zilele noastre este real să transformi o bucătărie de dimensiuni mici, într-un spațiu perfect pentru gătit și luarea mesei împreună cu familia. Cum anume? Alegând mobilă pentru bucătărie la comandă, realizată de un producător specializat, care va lua în considerare necesitățile dvs. individuale, preferințele dar și bugetul stabilit.

Când vine vorba de design în bucătărie, fie de dimensiuni mari, medii sau mici, cel mai important lucru rămâne a fi confortul și funcționalitatea. Pentru că anume în această cameră petrecem cea mai mare parte a zilei, iar fiecare obiect de mobilier are nu doar funcția estetică, ci trebuie să fie funcțional și util. Cea mai mare problemă în bucătăriile mici rămâne a fi aglomerarea cu mobilier, iar uneori, integrarea elementelor de care, pur și simplu nu avem nevoie. Ca să evitați acest lucru, Valdimobila producător autohton de mobilă vă dezvăluie principalele secrete ale unor bucătării moderne de apartament.

10 idei de amenajare a bucătăriilor mici de la ValdiMobila

  1. Culoarea albă – cea mai bună alegere pentru încăperile mici. Mobila de bucătărie albă face încăperea mai luminoasă, mărește vizual spațiul, iar în plus, rămâne actuală în timp.
  2. În decor, combinați cel mult 3 culori pentru o atmosferă cât mai calmă și echilibrată.
  3. Optați pentru modele de mobilă în bucătărie pe colț sau într-un singur rând. Optând pentru mobilier la comandă în bucătărie, designerul vă va proiecta modelul care se potrivește cel mai bine cu necesitățile individuale, folosind eficient fiecare centimetru.
  4. Combinați bucătăria cu salonul sau sufrageria. Astfel veți economisi spațiu, care, ulterior, va putea fi utilizat pentru alte necesități.
  5. Înlocuiți electrocasnicele tradiționale cu tehnica incorporabilă. În primul rând, aceasta se va combina perfect cu mobilierul dar și vă va ajuta să economisiți la maximum spațiul.
  6. Pentru și mai mult spațiu de stocare, alegeți mobilă de bucătărie suspendată. Dulapurile până în pod, cu rafturi și sertare pot servi nu doar pentru stocarea lucrurilor, dar și pe post de elemente decorative.
  7. Accesorizați mobila cu oglinzi și sticlă. Oglinzile într-o bucătărie mică pot face minuni, mărind vizual spațiu și mărind cantitatea de lumină din încăpere.
  8. Folosiți eficient fiecare nișă din încăpere pentru stocarea veselei sau altor obiecte de uz. Iată câteva șiretlicuri utile, dar și stilate: rafturi mici în jurul ușii sau electrocasnicelor mari, cum ar fi frigiderul, sertare încăpătoare în partea de jos a mobilei, masă și scaune transformer.
  9. Și desigur, nu uităm de iluminare – secretul atmosferei relaxante. Soluția perfectă este să integrați mai multe lămpi de dimensiuni mici pe perete sau pod (într-o linie dreaptă sau pe diagonală). În plus, luați în considerare și iluminarea naturală.
  10. Minimum decor și accesorii. Lăsați încăperea să respire. Câteva plante vii pe pervaz, un tablou frumos și veselă decorativă pe rafturi se vor integra perfect într-o bucătărie mică.

La ValdiMobila, toate aceste idei pot deveni realitate, iar cel mai important vă putem ajuta în crearea unui model de mobilă personalizat, care se potrivește perfect cu necesităților dvs. Vă așteptăm cu drag în show-room-ul nostru de pe strada Uzinelor 3, la o consultație gratuită cu un designer.

Distribue prietenilor