25Nov

Componentele unei uși de interior. Ce trebuie să știm când alegem feroneria?

Comentarii

Să te decizi cu modelul de uși interioare e destul de greu, în primul rând pentru că există o sumedenie de designuri și stiluri pe piață. Dar și mai greu este să alegi elementele de feronerie pentru uși și ferestre. Mici, dar primordiale în buna funcționare, acestea ne asigură comoditatea în exploatarea zilnică a unei uși, dar și durabilitatea acesteia în timp.

Probabil știți deja că în noul show-room ValdiMobila avem un etaj întreg de uși de interior moderne și elegante, de la peste 7 producători cunoscuți, dar și un sortiment variat de feronerie. Iar pe lângă gama variată de modele, din care puteți alege după plac, vrem ca procesul de achiziționare să nu mai fie atât de complicat. Tot ce trebuie, este să vă documentați din timp despre componentele unei uși de interior în apartament sau casă. Haideți să vă povestim despre toate.

Feronerie pentru uși: sticlă sau oricare alte materiale, ACUM și la ValdiMobila

Am mai vorbit ceva timp în urmă despre feronerie. Acesta este un subiect mereu actual nu doar pentru domeniul ușilor, dar și pentru mobilier. Iar astăzi ne vom referi anume la ușile de interior. Cu toții știm că o ușă fără feronerie ar fi o simplă foaie de ușă, practic nefuncțională. Iată de ce, alegerea componentelor necesită o analiză detaliat și bine documentată. În lista principalelor elemente de feronerie, putem include: balamalele, șuruburile, mânerul și broasca (încuietoare). Fiecare din ele avându-și rolul său foarte important.

  • Începem cu cele mai importante mecanisme: balamale pentru uși de interior. Anume acestea de ajută să prindem foaia de ușă, ca ulterior, să o putem deschide și închide. Simplu, dar atât de vital. Cele mai populare balamale sunt modelele din oțel și alamă. Iar la capitolul comoditatea, cea mai bună alegere vor fi balamalele universale (care se deschid în ambele părți), dar și cele ascunse – o tendință nouă în nișa ușilor de interior.
  • Trecem la mâner – un alt detaliu primordial pentru orice model de uși de interior. Comparativ cu balamalele, mânerul primul iese în evidență. De aceea, pe lângă funcționalitate, trebuie să aibă și un aspect estetic armonios, care se va combina perfect cu designul și nuanța ușii. Astăzi, sunt populare tot mai multe mânere de uși clasice, în nuanțe argintii, aurii, bronz sau cromate. Pentru uși minimaliste, se recomandă modelele simple, fără prea multe elemente de decor. De asemenea, atrageți atenția și la calitatea mânerelor, dacă vă doriți o perioadă de exploatare fără probleme, cât mai îndelungată.
  • Broasca pentru uși de interior. Dacă nu aveți nevoie ca ușile să se încuie, puteți alege o broască simplă, fără încuietoare. Totuși, pentru ușile în dormitor, baie, WC și alte camere private potrivite vor fi modelele cu încuietori. Încuietoarea poate fi cu fixator sau cu cheie. Iar la ce ține de calitate, cea mai bună alegere vor fi modelele cu magnet, care sunt mult mai sigure și durabile în timp.

Vă așteptăm cu drag în magazinul nostru specializat să faceți cunoștință cu ofertele ValdiMobila la uși de interior și feronerie. Apropo, mai nou, ne-am completat show-room-ul și cu uși de exterior metalice, de cea mai înaltă calitate. Consultanții noștri specializați în uși, cu ani buni de experiență în spate sunt mereu dispuși să vă ajute cu sfaturi utile, ca să faceți o alegere cât mai conștientă și corectă. Deci, nu mai amânați vizita. E timpul să faceți o schimbare la care mereu ați visat. Vă așteptăm: Chișinău, strada Uzinelor 171/3.

Distribue prietenilor