01Mar

Cum să alegi corect un dulap cu uși glisante?

Comentarii

Dulapurile cupe deja de mulți ani au reșit să cucerească inimile și admirația cumpărătorilor de toate vârstele. Acestea pot fi integrate cu succes în orice încăpere din casă sau apartament, oferindu-ne suficient spațiu de depozitare și un design ergonomic și stilat. Cu fiecare an, pe piață apar tot mai multe modele de dulapuri cu uși glisante, pentru diverse preferințe și necesități. Totuși, ca să te bucuri pe deplin de funcționalitate merită să îl alegi corect, ținând cont de tipul încăperii unde va fi amplasat, dimensiunile acesteia, dar și modul tău individual de utilizare.

La ValdiMobila, creăm orice model de dulap cupe, după dimensiuni și cerințe personalizate, oferindu-le clienților noștri proiecte inedite de mobilier de calitate, sigur și durabil în timp. Secretul stă în abordarea individuală a fiecărui caz în parte, dar și în consultațiile cu designerii noștri specializați, dornici să se împartă cu secrete și recomandări utile în alegerea unui dulap cu adevărat funcțional. Anume despre acestea vom discuta în acest articol, ca în final să îți poți alege cel mai bun dulap de haine cu uși glisante pentru casa ta.

Dulap cupe pentru dormitor sau living? Tipuri și modalități de proiectare

Primul și cel mai important avantaj al dulapurilor cu uși glisante constă în faptul că acestea reprezintă cea mai bună soluții de optimizare a spațiului, oferindu-ne suficient loc de depozitare și compartimentare personalizată, dar și un design compact și stilat. Comparativ cu dulapurile clasice, cu deschidere simplă, modelele cupe pot fi proiectate în mai multe moduri, în funcție de tipul și dimensiunile încăperii pentru care sunt destinate. Astfel, avem de ales dintre:

dulap cupe

  • Dulap cupe cu 2 uși. Cea mai comună și populară variantă în prezent. Ușile pot fi simple, din oglindă sau sticlă decorată cu diverse printuri. Aceste modele se potrivesc pentru spațiile mici și sunt compartimentate în două zone: una cu sertare și rafturi și cealaltă cu zonă pentru umerașe și rafturi mai late.
  • Dulap cupe cu 3 uși. Opțiunea perfectă pentru încăperile mai spațioase, capabilă să ne ofere și mai mult spațiu de depozitare. În acest caz, o ușă poate fi din oglindă, iar celelate dintr-un material standard (PAL sau MDF). La capitolul comoditate în exploatare, această variantă este cea mai practică și funcțională.
  • Dulapuri cupe în colț. O variantă mai complexă de proiectare, care ne permite să folosim cât mai eficient spațiul. Dressingurile de acest tip pot fi create ca o mini garderobă sau dotate cu câte 2 uși pentru fiecare parte.

La etapa de proiectare trebuie să ținem cont și de modul de compartimentare interioară a dulapurilor, înălțimea și adâncimea acestora. Mijlocul de aur sunt modelele cu adâncimea de 600mm, compartimentare în mai multe zone și înălțimea până la tavan.

Ce material și furnitura se vor potrivi cel mai bine pentru un dulap cupe în antreu?

Alegerea materialului potrivit pentru un dulap cu uși glisante este una din cele mai importante detalii, de care depinde direct durabilitatea și buna exploatare a acestora. Iar pentru a face o alegere cât mai corectă, merită să cunoaștem ce avantaje și dezavantaje ne oferă fiecare tip de material. De regulă, dulapurile cupe sunt produse și compartimentate în interior din plăci simple de PAL sau MDF, iar partea exterioră, adică ușile pot fi create din materiale precum MDF vopsit sau furnir.

mobila la comandă

Pe lângă material este important să alegem și mecanisme de calitate, care vor rămâne funcționale, chiar și după o perioadă mai îndelungată de timp. Fiind exploatat zilnic, un sistem glisant necalitativ se va uza destul de rapid. La fel de întâmplă și cu materialele ieftine, precum PAL-ul, care deja după câțiva ani poate să se umfle sau dezlipească, dacă a intrat în contact cu factori nocivi, precum umiditatea și fluctuații de temperatură sau nu a fost îngrijit corect.

Trenduri și nuanțe populare de design: dulap cupe cu oglinzi

În anul 2021 sunt la modă dulapurile în stil minimalist industrial, fără prea multe elemente de decor și chiar rafturi margini. O modalitate simplă de amenajare sunt modelele cu uși din oglindă. Arată foarte bine, iar în plus cu siguranță vor fi îndrăgite de orice femeie, care se poate admira în fața oglinzii în toată statura, atunci când își alege un outfit potrivit. Ce ține de nuanțe, anul acesta rămân populare culorile naturale și cele pastelate, precum: alb, bej, gri, wenge sau negru.

La ValdiMobila creăm dulapuri cupe pentru toate preferințele și necesitățile. Avem o echipă de profesioniști gata să te ajute în crearea dulapului care se va potrivi perfect cu modul tău individual de exploatare, dimensiunile personalizate ale încăperii, dar și bugetul stabilit. Folosim în producere materiale din toate categoriile de preț, utilaje moderne de prelucrare și feronerie de la branduri de top, precum Blum. Fiecare proiect este analizat individual, ținând cont de mai multe criterii, ca în final, proiectul realizat să se integreze de minune în casa ta. Grăbește-te să faci legătura cu noi pentru o consultație și proiectare gratuită.

Cât costă un dulap cu uși glisante la comandă?

Prețul unui dulap cu uși glisante, creat după un proiect individual, depinde de mai multe detalii tehnice și design, printre care se numără: tipul materialului, mecanismele utilizate pentru sistemul de glisare, dimensiunile individuale. La ValdiMobila oferim cel mai avantajos raport preț-calitate pentru dulapurile cupe la comandă, pentru toate preferințele și necesitățile.

Ce modele de dulapuri cupe sunt în trend anul acesta?

Dulapurile cu uși glisante sunt o alegere tot mai populară printre clienți, fiind întâlnite practic în orice încăpere, de la dormitor, până la living sau antreu. Anul acesta sunt la modă modelele cu 2 sau 3 uși din oglindă, dar și dulapurile pe colț sau adaptate pentru mansardă, în nuanțe naturale.

Din ce materiale poate fi realizat un dulap cupe?

Pentru crearea dulapurilor cupe la comandă la ValdiMobila pot fi utilizate mai multe tipuri de materiale, din diferite categorii de preț, și anume: PAL, MDF sau furnir natural. De asemenea, pentru uși putem alege oglinzi, sticlă decorată sau plăci combinată cu accesorii din metal.

Ce fel de mecanisme sunt utilizate pentru dulapuri cupe?

Cel mai important mecanism al dulapurilor cupe este sistemul glisant, care ne asigură buna funcționare a ușilor și durabilitate acestora în timp. La ValdiMobila lucrăm doar cu feronerie și mecanisme de la producători de top, ca să oferim cea mai bună calitate în exploatarea zilnică.

Distribue prietenilor