01Jun

Visați la un dormitor deosebit? Alegeți dormitoare cu paturi tapițate

Comentarii

Mereu ne-a plăcut să creăm mobilier deosebit, mai ales pentru clienți care văd în mobila pentru casă, ceva mai mult decât simple elemente funcționale de design. Anume așa iau viață proiecte de mobilă personalizată, de la bucătării în stil neoclasic și până la dormitoare complete în stil regesc. Unul din cele mai populare trenduri din 2020, favorit în rândul clienților ValdiMobila sunt și dormitoarele moderne tapițate.

Stilate, super confortabile și cel mai important, cu design unic – anume așa e mobila de dormitor în acest stil. Iar pentru că popularitatea crește cu fiecare zi, în articolul de azi am decis să vă povestim despre principalele caracteristici ale unui dormitor tapițat, la ce detalii merită să atrageți atenția dar și de ce au devenit atât de populare în rândul clienților din toată lumea, inclusiv din Moldova. Rămâneți cu noi ca să aflați detalii!

Dormitoare tapițate – cea mai elegantă soluție pentru casa dvs.

Să începem cu definiția propriu zisă a dormitorului capitonat, un alt termen utilizat pentru acest tip de mobilă. Acesta este de fapt alcătuit dintr-un pat cu marginile decorate cu stofă, plus celelalte elemente ale unui dormitor complet: tumbe, comodă, masă de toaletă etc, care, de regulă nu sunt tapițate. În general, e greu de găsit dormitoare tapițate ieftine. În primul rând deoarece producerea acestora este mai complexă decât a mobilierului obișnuit. Iar în al doilea rând, stofa utilizată poate fi diversă, de la piele eco, până la stofă din satin, mătase, bumbac, catifea, velur și chiar piele naturală.

Farmecul acestor dormitoare stă în aspectul elegant creat de stofa utilizată pentru decorarea marginilor patului. Dacă sunt exploatate corect și create din materiale de calitate, acestea își pot păstra funcționalitatea mulți ani la rând, rămânând la fel de funcționale și comode în utilizare. Totuși, pentru ca alegerea unui pat tapițat să fie cât mai corectă, este important să atrageți atenția la câteva criterii, și anume:

  1. Stofa utilizată pentru tapițare (materialele utilizate le-am menționat mai sus);
  2. Modul de fixare a stofei (în romburi, pătrate, dreptunghiuri, cercuri, dungi etc);
  3. Grosimea și calitatea materialului din interior (de obicei, se folosește spumă poliuretanică sau cauciuc din spumă);
  4. Modul de prindere a capului patului (sub unghi drept sau puțin înclinat pe spate (poziție comodă dacă iubiți să priviți televizorul sau să citiți înainte de somn);
  5. Materialul din care este creată carcasa (lemn, placaj, metal, MDF, PAL sau furnir natural);
  6. Modelul – de asemenea puteți opta pentru modele de paturi acoperite cu stofă nu doar pe margini ci și pe toată carcasa;
  7. Stilul (modern, clasic, neoclasic, barocco, hi-tech, country etc).

Cum alegem nuanța și modelul potrivit?

Dacă cu partea tehnică vă vin în ajutor designerii sau consultanții specializați, mai ales în cazul în care optați pentru mobilier la comandă. La capitolul preferințe avem de ales dintr-un spectru bogat de modele, texturi și nuanțe. Totuși și în acest caz există câteva recomandări simple pe care merită să le urmați. Prima alegere pe care o să o aveți de făcut va ține de tipul construcției: pat cu picioare libere sau cu carcasă închisă, decorată și ea cu stofă. Carcasa închisă arată mult mai elegant, dar nu este atât de practică când vine vremea curățeniei și vrem să spălăm podeaua sub pat.

Ce ține de stofa pentru tapițare, aici sortimentul este foarte divers. Important e să alegeți un material ce poate fi îngrijit ușor. De exemplu, catifeaua, velurul sau alte stofe asemănătoare adună foarte mult praf și trebuie curățate des cu aspiratorul, dar foarte atent ca să nu-și piardă aspectul estetic de nou. În timp ce pielea sau pielea eco pot fi curățate simplu cu o lavetă umedă sau șervețel, important să nu folosiți soluții pe baza de alcool.

Și la capitolul culori, paleta este vastă, de la nuanțe naturale, până la exotice. Nuanța dominantă poate fi combinată cu decorul pereților sau designul general al încăperii. Nu uitați și de faptul că designerii recomandă să ținem cont de regula de aur: maximum trei culori, ca să nu încărcăm prea mult atmosfera. De exemplu, pentru stilul hi-tech vom alege o textură cu minimum detalii, pentru un model în stil country, putem opta pentru o stofă cu prin înflorat. Iar pentru un pat matrimonial clasic puteți alege piele eco, catifea sau velur în nuanțe naturale. Totul după cum vă spune inima.

Cel mai important – la ValdiMobila, te ajutăm în crearea oricărui model de dormitoare capitonate, la prețuri avantajoase pentru fiecare. Lucrăm cu materiale de cea mai înaltă calitate, feronerie modernă și stofă în diverse nuanțe și texturei. Realizăm proiecte individuale de mobilă pentru dormitor la comandă, pentru orice buget, dimensiuni, preferințe și necesități – totul pentru a crea o relație de încredere cu clienții noștri și să vă aducem confort în casele dvs.

Contactați-ne pentru mai multe detalii: 079064963 / 069125377.

Distribue prietenilor