23Dec

Cum combinăm culorile pentru ușile de interior în 2020? Sfaturi de la ValdiMobila

Comentarii

Chiar dacă par a fi niște elemente mai puțin importante într-un design complex, ușile reprezintă de fapt unul din detalii majore ce armonizează orice încăpere. O ușă de interior aleasă corect combină calități precum aspectul estetic unic, funcționalitatea, ne asigură intimitatea și oferă acea senzație de încheiere a stilului general. Iar, pentru ca toate elementele unei camera să formeze un tot întreg este important să atrageți atenția la criterii, precum: stilul, materialul din care sunt produse, elementele decorative, feroneria și desigur, nu în cele din urmă – culorile.

Când cumpărăm uși de interior noi, majoritatea își dau întrebare – „Cum alegem culoarea ușilor?”. Unii aleg să le combine cu nuanța pereților, alții cu cea a pardoselii, iar ceilalți atrag atenția la detalii secundare, precum: mobilierul, elementele de décor. Și totuși, cum putem alege nuanța de uși care se va potrivi ca o mănușă cu designul general, rămânând actuală chiar și după trecerea timpului? Despre aceasta dar și alte detalii importante în alegerea ușilor de interior, vă dezvăluim în continuare.

Culorile ușilor interioare 2020. Cum să le combinăm corect?

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este evitarea monotoniei. Ar fi banal ca toate lucrurile din casa noastră să aibă aceeași nuanță. Regula de aur este să combinați nuanțe din aceeași paletă de culori sau din palete diferite, dacă vă doriți un design mai curajos, folosind ușa pe post de element decorativ. Astfel, veți transforma ușile de interior în niște accente stilate, care cu siguranță se vor remarca din prima. Totuși, pentru a crea o armonizare perfectă a ușilor cu designul interior există niște reguli simple dar mega utile în amenajare:

  • Combinați ușile cu pardoseala. Aceasta este o tendință clasică, folosită pe larg și în prezent, în special de cei care au ales să își decoreze casa cu podea din laminat. Combinând nuanța ușilor cu cea a pardoselii, veți reuși să creați un aspect integru al încăperii. Totuși, evitați să alegeți nuanțe identice. Varianta optimă sunt culorile neutre, ce pot fi ușor combinate, cum ar fi: uși de interior albe, crem, Ivory etc. De asemenea, țineți cont de faptul că, ușile trebuie să fie cu o nuanță mai închisă decât podeaua.
  • Combinarea cu mobilierul. O altă tendință populară în prezent este păstrarea unei linii coloristice neutre atunci când ne amenajăm casa. Astfel, se recomandă ca ușile să se completeze ca un puzzle și cu alte elemente, cum ar fi mobilierul. În acest caz, regula de combinare e un pic diferită: nuanța ușilor trebuie să fie cu un ton mai închis decât mobilierul. Printre nuanțele potrivite, putem menționa: uși de interior wenge, stejar, gri sau chiar negru.
  • Combinarea cu pereții / tapetele. Cea mai ușoară soluție, dacă nu știți ce culoare de uși să alegeți – combinați-le cu nuanța pereților. Și în acest caz, nu se recomandă să optați pentru culori identice. Vă recomandăm să alegeți culori ce pot fi combinate ușor, iar atunci când veți decide să schimbați nuanța pereților, va trebui doar să urmați aceeași paletă coloristică.

Dacă încă stați la dubii ce model de uși s-ar potrivi cel mai bine pentru casa dumneavoastră, vă așteptăm cu drag în show-room-ul nostru să vă ajutăm cu decizia. ValdiMobila este un producător autohton de uși la comandă în Moldova, dar și distribuitor oficial de uși de la branduri cunoscute, precum: Belwooddors, Terminus, Rodos, Albero, New Style etc. Designerii noștri specializați sunt mereu dornici să vă răspundă la orice întrebare, ca să alegeți tot setul de uși interioare pentru casa dumneavoastră într-un timp scurt, fără prea multe bătăi de cap.

Cele mai stilate culori pentru uși de interior vă așteaptă la ValdiMobila.

Distribue prietenilor