19Oct

Secrete utile de la ValdiMobila cum să alegeți corect o ușă din furnir

Comentarii

La întrebarea: „Cum să alegi corect o ușă de interior?”, majoritatea vor răspunde că în primul rând trebuie să ținem cont de stilul și designul general. Totuși, pentru ca ușile achiziționate să corespundă în totalitate cu necesitățile noastre, dar și să fie funcționale pentru o perioadă mai îndelungată, este important să luăm în considerare și alte aspecte importante, precum: izolarea fonică, siguranța, calitatea materialului din care a fost produsă, și chiar izolarea termică. În continuare vom vorbi despre unul din cele mai populare tipuri de uși de interior: din furnir natural.

ValdiMobila, producător autohton de mobilă și uși la comandă, are o experiență bogată în producerea ușilor interioare, inclusiv a celor din furnir. Furnirul este un tip de finisaj din clasa premium utilizat pentru ușile moderne. Acesta reprezintă de fapt o foaie subțire din lemn, cu care sunt acoperite placajele din MDF sau lemn masiv. Furnirul natural se folosește cu succes atât pentru ușile interioare, cât și pentru mobilier. La ValdiMobila puteți comanda uși de interior furniruite, într-un sortiment vast de nuanțe și modele, create după toate standardele calității. Iar pentru ca alegerea să fie corectă, iată aspectele primordiale ale unei uși furniruite.

Secretele alegerii corecte a ușilor din șpon (furnir)

Să începem cu detaliile tehnice. O ușă eficientă pentru apartament trebuie să aibă grosimea de aproximativ 40-50mm, iar în cazul caselor pe pământ, grosimea trebuie să depășească 50mm. Grosimea în combinație cu finisajul ales, dar și panourile interioare contribuie la izolarea termică și fonică a acestora. Ce ține de rezistența la zgomot, coeficientul recomandat este de cel puțin 28db. Toate aceste aspecte pot fi respectate, dacă optați pentru o ușă de interior de calitate. Iar ușile de din furnir natural oferă maximum eficiență, dacă sunt produse conform anumitor standarde. Iată la ce alte elemente trebuie să atrageți atenția:

  • Anume după textură puteți să vă dați seama dacă furnirul este natural sau artificial. Fiind produs din lemn masiv, fibrele lemnoase nu pot fi la fel pe ambele părți ale suprafeței, Modelul unic al fibrelor lemnoase de pe finisajele din furnir natural dau ușilor un aspect estetic deosebit.
  • Atrageți atenția la colțuri. Pentru ușile de calitate înaltă, decalajul furnirului pe margini trebuie să fie aproape imperceptibil.
  • Asigurați-va că pe toată suprafața foii de ușă nu sunt fisuri sau găuri. Furnirul natural produs conform standardelor calității internaționale, nu are defecte vizibile.
  • Verificați dacă pe finisaj nu există semne, zgârieturi, pori accentuați, pete inestetice sau acoperire neuniformă.
  • Nu trebuie să persiste mirosul „chimic”.

Ușile din furnir sunt o alegere ideală pentru orice tip de locuință, dacă sunteți pasionat de frumusețea naturală, simplitate și minimalism. Unicitatea structurii fibrei lemnoase dau încăperii un aspect relaxant, iar în plus, puteți fi siguri că poate fi combinată cu succes atât în cazul stilului neoclasic, clasic, cât și modern. O altă calitate respectată este și durabilitatea în timp, dar și raportul optim preț calitate. Optând pentru o ușă din furnir natural, investiția relativ mare se va răscumpăra în timp, datorită rezistenței, funcționalității îndelungate și esteticului unic, care își păstrează mult timp aspectul de nou.

Alege uși din furnir la comandă, la cele mai avantajoase prețuri, doar la ValdiMobila.

Distribue prietenilor