04Nov

ValdiMobila vă dezvăluie cele mai utile secrete de compartimentare a dulapurilor

Comentarii

Cred că ați observat că în ultima vreme, principalul subiect abordat în noutățile despre mobilă sunt dulapurile. Dulapuri cu uși glisante, pliante, deschidere clasică sau tot felul de mecanisme moderne prind viață în fabrica de mobilă din Chișinău, ValdiMobila, aproape în fiecare zi. Dacă săptămâna trecută v-am povestit despre tendințele modelelor de dulapuri populare în sezonul 2019 – 2020. De data aceasta, am decis să abordăm un alt detaliu de care depinde nemijlocit eficiența unui dulap bun și confortabil: compartimentarea.

La compartimentare trebuie să ne gândim încă din momentul când planificăm să achiziționăm un șifonier nou în casă. De ce? Pentru că funcția primordială a unui dressing nu este alta decât stocarea lucrurilor, începând cu hainele și terminând cu încălțămintea, alte obiecte de uz personal. Ar fi banal să spunem că un dulap cupe perfect trebuie să fie în primul rând frumos. Frumusețea dispare dacă o dăm în bară cu compartimentarea și nu avem spațiu suficient ca să ne depozităm toate lucrurile. Anume din acest motiv, vom enumera principalele elemente ale unui dulap de haine, de care trebuie să țineți cont, fie că optați pentru dulapuri la comandă sau să achiziționați un model standard dintr-un magazin specializat.

Ce nu trebuie să lipsească într-un șifonier eficient?

Primul detaliu important sunt dimensiunile. Dacă să vorbim despre un dulap în salon sau dormitor, unde avem mai mult spațiu pentru amplasarea acestuia, putem alege un model mai complex, cum ar fi un dulap cupe cu 3 uși, fie glisante, pliante sau cu deschidere clasică. Iar în cazul antreului, camerelor mai mici, soluția potrivită ar fi un dulap cu două uși sau cu o ușă. Cele mai eficiente pentru economisirii spațiului sunt dulapurile cupe, care, de asemenea, și pot fi compartimentate mult mai ușor decât cele clasice.

Și să trecem și la elementele primordiale fără de care nu poate exista un dressing. Pentru a vă orienta mai ușor în toată gama detaliilor, vom enumera principalele componente folosite în compartimentarea unei garderobei:

  • Ce fel de șifonier fără rafturi? Aceste componente relativ simple pot diferite ca stil, dimensiuni, tipul mecanismelor folosite pentru asamblare. Astăzi varietate de feronerie pentru mobilă este diversă. Astfel deosebim următoarele tipuri de rafturi: fixe, retractabile, rambursabile sau amortizate.
  • Sertarele (coșurile). Unul dintre cele mai utilizate elemente în orice garderoba. Sertarele, la fel ca și rafturile, pot fi de diferite dimensiuni, înălțimi și adâncimi. Acestea sunt utile mai ales pentru stocarea lucrurile mici, cum ar fi lenjeria de corp, ciorapii etc.
  • Bara pentru umerașe. Aici nu trebuie să vă explicăm prea multe la ce vă poate servi. Unii obișnuiesc să păstreze pe umerașe vestimentație ce se șifonează ușor sau haine groase, cum ar fi paltonul, scurta de iarnă. În funcție de cât de multe haine aveți, stabiliți și lungimea spațiului destinat umerașelor.
  • De regulă sunt folosite pentru depozitarea cravatelor și curelelor. Acestea pot fi clasice, retractabile. În special genul masculin, va aprecia cuierul echipat cu un mecanism modern ce previne alunecarea pantalonilor.
  • Dressingul mai poate fi completat cu așa-numitele rafturi „moi”, care sunt suspendate de bara pentru umerașe. Puteți apela la acest șiretlic atunci când nu vă ajunge loc pe rafturi, iar o parte a barei rămâne neutilizată. Materialul textil folosit pentru aceste rafturi hand-made este durabil, frumos și se curăță ușor.    
  • Ne ajută să folosim eficient spațiul liber pentru stocarea încălțămintei. Un avantaj major ce te scutește de achiziționarea separată a unui dulap pentru încălțăminte. Acesta poate fi întreg sau împărțit în două bare.

Acestea sunt elementele primordiale ale unui dulap pentru haine capabil să vă ofere maximum confort în exploatare. Designerii noștri sunt mereu dornici să vă ofere o consultanță gratuită ca să proiectați împreună designul dulapului perfect pentru casa dvs. Vă așteptăm cu drag la ValdiMobila să transformăm cele mai creative idei în obiecte de mobilier stilate și calitative.

Distribue prietenilor