07Aug

Ce alegem: mobilă la comandă în stil clasic, neoclasic sau modern?

Comentarii

Dorința de a ne amenaja casa cu mobilier unic prin design și funcționalitate dă viață tendințelor noi. Dacă în trecut varietatea stilurilor era modestă, dominantă fiind mobila în stil clasic. Astăzi, au apărut tot mai multe stiluri și modele, unul mai deosebit ca celălalt. Iar uneori e destul de dificil să alegem un stil, care s-ar potrivi în totalitate cu preferințele familiei noastre, necesitățile și de ce nu, bugetul stabilit. În astfel de situații, e nevoie de sfatul unui designer specializat.

Vestea bună e că la ValdiMobila aveți parte de consultație gratuită cu designerii noștri, gata să vă ajute să alegeți mobila care vi se potrivește cel mai bine. Iar ca să fiți documentați din timp, în acest articol am decis să enumerăm prin ce se deosebește mobila în stil clasic, modern și neoclasic, dar și cum să integrăm aceste stiluri în orice încăpere. Rămâneți cu noi pentru detalii!

Principalele stiluri de design pentru mobilă și interior

Amenajarea unei încăperi într-un anumit stil ne permite în primul rând să ne exprimăm individualitatea. Un design personalizat, creat cu ajutorul unui proiect de mobilă după dimensiunile și preferințele individuale poate crea o atmosferă relaxantă și confortabilă pentru toți membrii familiei. Fiecare stil e deosebit în felul său și poate fi integrat în așa mod, încât să ofere cel mai înalt nivel de confort.

O tendință tot mai actuală în prezent este combinarea mai multor stiluri, în unul comun, creând astfel un design personalizat în funcție de preferințe. Un experiment destul de curajos și interesant pe de o parte, spunem noi. Ca să înțelegeți totuși ce vă place, haideți să facem o scurtă retrospectivă a stilurilor de interior. În general, acestea pot fi împărțite în trei categorii:

  1. Stilul clasic. Cel mai elegant și rafinat dintre toate. Stilul care va rămâne mereu actual în timp, chiar și în perioada contemporană. Din această categorie face parte mobila în stil provensal, baroco, italian etc. Cea mai populară printre utilizatori rămâne a fi mobila de bucătărie în stil clasic, unde putem să integrăm eficient formele elegante și feroneria vintage pentru fațade, sertare și dulapuri.
  2. Mobilă stil minimalist modern. Stilul persoanelor nonconformiste, pasionate de nuanțele exotice, designurile minimaliste și încăperile Loft, pop-art sau hi-tech. Arată perfect în orice tip de încăpere, indiferent de dimensiuni. Regula de bază este cât mai mult spațiu liber, forme și linii dure, accesorii curajoase din metal, sticlă, plastic în diverse nuanțe, paletă bogată de culori, de la naturale, până la exotice.
  3. Mobilă stil neoclasic. Combinația dintre modernism și clasic. Aici putem include mobila în stil rustic, etno sau tradițional. Marele avantaj al acestei categorii este tendința de a experimenta, îmbinând detalii din mai multe stiluri. De regulă, mobila neoclasică nu are un standard anumit de proiectare și amenajare, deosebindu-se în funcție de necesitățile individuale ale fiecărei familii.

ValdiMobila, producătorul numărul unu de mobilier în Moldova vă poate ajuta în realizarea oricărui tip de mobilier, după modele individuale, din materiale diverse (PAL, MDF, furnir și lemn natural). Avem o echipă de profesioniști gata să transforme orice proiect în mobilier cu design unic și funcțional, creat după toate standardele calității. Nu ezita să ne suni pentru detalii: 079 064 063.

Distribue prietenilor