25Nov

Bucătării cu fațade din MDF – alternativă modernă pentru casa ta

Comentarii

Orice gospodină își dorește o bucătărie în care să se simtă ca într-un adevărat show de culinărit – totul în jur sclipește de frumusețe, toate ustensilele, vesela sunt aranjate la locul lor, iar nouă nu ne rămâne decât să experimentăm noi rețete și să ne bucurăm familia cu bunătățuri culinare. Mobila în bucătărie din MDF rămâne a fi cea mai populară variantă, când vine vorba de dotarea spațiilor de gătit. Iar marele avantaj este că ne aduce un raport optim preț-calitate. Iar în plus, ne permite să creăm adevărate capodopere de mobilier într-o paletă bogată de nuanțe, forme, datorită structurii trainice, ușor de prelucrat.

Prin ce se remarcă acest material?

Să începem cu definiția. MDF-ul reprezintă niște plăci din fibre lemnoase fine și rășini presate. La prima vedere, s-ar părea că, de fapt, e produs din același material ecologic ca și plăcile din PAL. Totuși, diferența dintre PAL și MDF stă în condițiile presării. Pentru producerea plăcilor din MDF, fibrele lemnoase sunt presate cu o putere mare, la temperaturi mai înalte, formând în timpul presării un component natural, numit lignină – care, combinat cu rășini speciale oferă o fixare mult mai trainică. Datorită presării migăloase, plăcile din MDF sunt, de regulă, mai subțiri decât cele din PAL, fapt ce le face potrivite inclusiv pentru fațadele bucătăriilor.

Fațade din MDF– soluția optimă pentru orice stil

Varianta optimă pentru bucătăriile moderne, în stil neoclasic și chiar bucătării clasice rămân a fi plăcile din MDF. Acestea ne permit să creăm fațade care se aseamănă ca două picături de apă cu lemnul masiv, să facem tot felul de desene grafice, forme sau să optăm pentru un design minimalist cu aspect lucios sau orice alt tip de design ne este pe plac – toate prin utilizarea unui singur material. Deosebim câteva tipuri de fațade, în funcție de acoperire:

  • MDF Acrylux – cea mai bună alegere pentru cei ce își doresc bucătării care să sclipească la propriu. Plăcile utilizate pentru fațade sunt acoperite cu un strat subțire din plastic lucios (0,8mm) ce dă efectul de oglindă. Fie că visați la o bucătărie albă, roșie sau negru profund – orice nuanță devine premium. Aceste fațade se potrivesc atât pentru bucătăriile mici, pe colț cât și pentru sufrageriile spațioase.
  • Acoperit cu PVC – reprezintă cea mai ieftină variantă pentru fațade, disponibilă într-o paletă bogată a nuanțelor. În linii generale, pe plăci este lipită prin presare o peliculă specială. Aceasta ne oferă o durabilitate bună, dacă sunt respectate condițiile de păstrare. Formele, nuanțele acestei acoperiri sunt mai variate ca niciodată, de la culori exotice: verde, oranj, albastru, până la imitarea oricărui material (lemn, piele, piatră) în nuanțe mate sau lucioase.
  • MDF vopsit – pentru vopsirea plăcilor e folosită o vopsea emailată specială. Și în cazul acestei acoperiri varietatea nuanțelor e imensă: de la culori chameleon, în gradient sau chiar combinația câtorva nuanțe.
  • Acoperit cu furnir natural – aceasta este cea mai scumpă variantă de fațadă pentru bucătării, după lemnul masiv. Plăcile sunt acoperite cu o folie subțire de furnir, ce dă senzația că bucătăria este în totalitate din lemn. Comparativ cu bucătăriile din lemn, cele din furnir au o greutate mai mică și sunt mai practice în utilizare și îngrijire. Cele mai populare nuanțe pentru acest tip de material sunt bucătăriile wenge, stejar etc.

La ValdiMobila, producător autohton de mobilă pentru casă, oficii, spații comerciale, realizăm mobilier la comandă din toate tipurile de MDF, dar și din alte materiale, precum PAL, furnir sau lemn natural. Dacă demult planificați să vă înnoiți bucătăria, vă așteptăm cu drag în show-room-ul nostru să vă prezentăm toată gama de oferte și să alegem împreună modelul potrivit. ValdiMobila vă oferă consultanță gratuită cu un designer specializat, proiectare individuală, crearea mobile într-un timp scurt, după toate standardele calității, livrare / asamblare în toată țara.

E timpul să dați o nouă viață bucătăriei dvs. cu mobilă la comandă ValdiMobila.

Distribue prietenilor