02Dec

Blaturi din compozit – cea mai bună alegere pentru orice model de bucătărie

Comentarii

Că tot s-a răcit afară! Cea mai caldă și relaxantă atmosferă, după o zi friguroasă, rămâne cea din bucătărie, cu o ceașcă fierbinte de ceai, ceva dulce, dar și cei dragi alături. De aceea, am decis ca și în acest articol să vorbim tot despre bucătării. Mai precis, despre blaturi – elementul indispensabil al oricărui mobilier, disponibil într-o gamă vastă de modele, forme, nuanțe, segmente de preț. Un blat pentru mobila de bucătărie este detaliul ce ne asigură în primul rând funcționalitatea, completează aspectul estetic și dă un efect complet întregului set de mobilă.  

Cu ceva timp în urmă am analizat ce tipuri de blaturi de bucătărie există pe piață și care e diferența dintre ele. În continuare, vă vom prezenta unul din cele mai comune variante pentru bucătăriile de orice tip – blaturile din compozit. Care sunt avantajele acestui tip de blat de bucătărie, cu ce stiluri poate fi combinat dar și cum poate fi integrat corect într-o bucătărie ca să vă ofere maximum funcționalitate, aspect estetic unic, o durabilitate bună în timp.

„Ce blat să aleg?” – cea mai comună întrebare când alegem mobila în bucătărie

Să definim mai întâi ce este de faptul blatul? Elementul care alcătuiește la propriu spațiul de gătit, și e asemenea unei legături funcționale dintre partea de sus a bucătăriei și dulapurile de jos. De regulă, blatul îți sare primul în ochi atunci când analizezi designul general și poate fi creat într-o varietate imensă de forme, modele, nuanțe. Unul din materialele utilizate pe larg pentru producerea blaturilor e compozitul – un material modern produs din combinarea mai multor materiale cu proprietăți diferite, care ulterior generează proprietăți noi.

Blaturile din compozite pot fi adaptate pentru orice încăpere: fie bucătărie modulară, bucătării mici sau pe colț. Acesta se execută la comandă, fiind turnate după o formă specială, ca în cele din urmă să se obțină o suprafață uniformă ce acoperă tot spațiul de gătit. Materialul compozit este foarte practic în utilizare și cu un aspect estetic plăcut, obținut prin amestecarea mai multor componente, cum ar fi: granit, marmură, poliester. Iar rezultatul este de-a dreptul „cosmic”. Conform estimărilor, durata de viață a unui blat din compozit depășește 30 de ani dacă sunt respectate toate condițiile de îngrijire.

Numit și piatră artificială sau acril, acest material imită perfect structura naturală a pietrei, dându-ne senzația că avem de afacere cu un blat sau chiuvetă din granit. Granitul compozit e unul din cele mai populare materiale folosite pentru blaturi în bucătărie. Cea mai comună variantă pentru acest material e nuanța semigloss, dar deosebim și lucioase. Iată care sunt principalele avantaje să optezi pentru blaturi compozite:

  • Poate fi utilizat atât pentru blaturi, cât și pentru chiuvetă, lavoare în baie etc;
  • Există mai multe tipuri de finisaje: mat, lucios, semigloss;
  • Este un material rezistent la lucrări de finisare, precum: tăiere, alipire etc;
  • Este ușor de întreținut, curățat;
  • Este disponibil într-un spectru bogat de nuanțe, texturi;
  • Este rezistent la fluctuații ale temperaturii, șocuri mecanice;
  • Nu absoarbe mirosuri, apă;
  • Are proprietăți antibacteriene, anticalcar.

Unicul dezavantaj al acestui tip de material, este că finisajul lucios ar putea să evidențieze zgârieturile, de aceea necesită o îngrijire mai atentă. Dar și faptul că au un preț ceva mai ridicat decât blaturile tradiționale. Cum se spune, calitate cere investiții.

Vă așteptăm cu drag în show-room-ul nostru să alegem împreună mobila pentru bucătărie potrivită, iar acum, cu siguranță veți putea să vă decideți mai ușor ce blat vă doriți. Fabrica de mobilă la comandă ValdiMobila vă oferă șansa unică să vă personalizați până în cele mai mici detalii bucătării, de la materialul din care e creată, feronerie, blatul chiuveta și până la mecanismele de deschidere. O bucătărie personalizată după propriile necesități este visul oricărei gospodine, iar noi putem transforma acest vis în realitate, la cele mai avantajoase prețuri. În plus, vă oferim livrare + asamblare în toată Moldova.

Alege cele mai stilate bucătării pe comandă, cu blaturi din compozit, doar la ValdiMobila.

Distribue prietenilor